Acasă Actualitate Făină şi zahăr pe cartele telefonice

Făină şi zahăr pe cartele telefonice

DISTRIBUIȚI

Şmecherii şi-au băgat nasul în făină
Cu ceva timp în urmă, în judeţul Timiş s-a dat startul unui program prin care le erau distribuite făină şi zahăr oamenilor celor mai nevoiaşi din judeţul Timiş.

Un program european prin care cel care era pus pe un tabel de primăria din localitatea din care făcea parte urma să primească cantitatea alocată de făină şi zahăr. Dar şi distribuirea acestor produse venite “moca” printr-un program european a scos la iveală şmecheria din unii dintre semenii noştri.

De această schemă a aflat şi prefectul Mircea Băcală. “Şmecherii au mai găsit o modalitate de a scoate bani de la oamenii de bună credinţă. Inclusiv de la autorităţile locale. Există un program al Uniunii Europene pentru ajutorare cu făină şi zahăr. Nişte băieţi deştepţi sună la primării şi spun că au câteva tone pentru comuna lor, să se deplaseze la sediu pentru a ridica produsele.

Se stabileşte data, ora la care să vină. În ziua în care trebuie să plece, le dă telefon şi le spune să le cumpere patru cartele de 15 euro fiecare, să le dea la băieţii care încarcă camionul”, spune prefectul, care a aflat de şmecherie. Cei de la primăriile care aveau de ridicat aceste cantităţi pentru săracii de la ei din localitate nu au căzut în plasă… “S-au prins că este o şmecherie la mijloc. Am oprit această acţiune a lor, am înaintat-o Inspectoratului de Poliţie.

Nu au cumpărat cartele. Este vorba despre localităţile Ghilad, Ciacova, Banloc. S-au anunţat între ei. „Ajută-ţi semenii!” se numea fundaţia”, spune prefectul. (A.P.)

Comentarii

comentarii