Acasă Economic Finanţele reinventează cozile

Finanţele reinventează cozile

DISTRIBUIȚI

În plină eră a informatizării, când băncile trec tot mai mult pe servicii on-line, românii vor fi nevoiţi să meargă la administraţiile financiare pentru a obţine şi apoi depune declaraţiile fiscale. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a decis că, pentru a face o economie de 5,3 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro), să nu mai primească, din acest an, formularele prin poştă.
ANAF a anunţat că a decis să renunţe la sistemul de trimitere şi primire a declaraţiilor de venit prin poştă, contribuabilii urmând să depună declaraţia de venit în mod direct, la administraţia financiară de care aparţin.
Dacă, în anii trecuţi, chiar dacă exista posibilitatea trimiterii prin poştă a declaraţiilor, în ultimele zile de depunere la de sediul finanţelor Timiş se formau cozi de zeci de persoane, cu această nouă decizie cozile la administraţiile fiscale se vor lungi.
Contribuabilii vor putea să obţină declaraţiile de venit aferente anului fiscal 2008 prin descărcarea de pe site-ul ANAF a Formularului 200 – declaraţie privind veniturile realizate sau prin prezentarea la sediul administraţiei financiare, de unde pot obţine gratuit formularele.
Declaraţiile de venit trebuie depuse până la data de 15 mai de persoanele care au obţinut venituri din activităţi cum ar fi transferul titlurilor de valoare, profesii liberale şi drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi agricole, cedarea folosinţei bunurilor şi activităţi comerciale.
L.P.

Comentarii

comentarii