Acasă Actualitate Finanțare de la BDCE pentru Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie...

Finanțare de la BDCE pentru Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 270 milioane euro din care 216 milioane euro împrumut, destinat proiectului privind reabilitarea patrimoniului construit şi a clădirilor cu destinație culturală.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, acordul vizează două componente: reabilitarea de monumente istorice și reabilitarea și construirea de clădiri cu destinație culturală.

În cadrul programului vor fi restaurate Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Teatrul Naţional şi Opera Română Cluj-Napoca, Vila „Florica” de la Ștefănești, județul Argeș, Conacul „Vârnav Liteanu” de la Liteni, județul Suceava, Vila „Ion I.C. Brătianu” din București, Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, Timișoara.

În cea de-a doua categorie intră reabilitarea clădirii Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova și construirea unei noi săli de concerte în Iași, destinată Operei Naționale Române Iași.

Comentarii

comentarii