Acasă Actualitate Finanțare europeană pentru construirea unui centru persoane cu dizabilități în Fratelia. Demolarea...

Finanțare europeană pentru construirea unui centru persoane cu dizabilități în Fratelia. Demolarea clădirilor existente și construcția unora noi – peste 3,5 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiul Timișoara anunță, marți, 21 decembrie, că ministrul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui centru social în zona Fratelia. Vorbim de o finanțare din fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei, pentru lucrările de demolare a clădirilor existente și construcția unora noi, care vor fi folosite drept centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.

Vor fi realizate inclusiv acces auto, acces pietonal și parcaje. Construcția existentă în momentul de față la adresa Pavlov nr.19 este parțial în ruină, iar o eventuală consolidare depășește costurile unei construcții noi, explică reprezentanții municipalității. Construcția existentă nu este monument, nu este localizată în zonă de protecție și va fi demolată integral.

„Centrul va găzdui circa 40 de persoane, care sunt expuse riscului de excluziune socială din zona Fratelia și care vor avea la dispoziție, pe timpul zilei, servicii de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru persoane cu dizabilități/boli cronice. Toate aceste servicii vor fi furnizate de personal specializat. Noua clădire va avea cameră de kinetoterapie, două săli pentru educație și activități recreative, cabinet medical, cabinet de consiliere psihologică și spații tehnice. Toate spațiile interioare vor fi amenajate pentru a crea o atmosferă caldă, accentuată de mobilier și pereți vopsiți în culori deschise”, mai transmit reprezentanții primăriei.

În prezent, proiectul este în faza în care studiul de fezabilitate, cu indicatorii tehnico-economici, a fost aprobat prin HCL 127/2021. Valoarea investiției este de 3.548.735,69 lei cu TVA inclus, din care, construcții-montaj în valoare de 1.932.768,39 lei.

„Proiectul «Demolare construcție existentă și construire Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, acces auto, acces pietonal, parcaje, amenajare parcela» va fi finanțat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 9, Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban,  Prioritatea de investiții 9.1, pentru proiectele aferente Strategiilor de Dezvoltare Locală, Apel de selecție Intervenția 6 – Dezvoltarea infrastructurii sociale și medicale –Grupul de Acțiune Locală Freidorf”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii