Acasă Actualitate Finanțare europeană pentru modernizarea Școlii Gimnaziale 15 din cartierul Fratelia

Finanțare europeană pentru modernizarea Școlii Gimnaziale 15 din cartierul Fratelia

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță vineri, 2 septembrie, că Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare pentru Școala Gimnazială 15, cea aflată în cartierul Fratelia. Vorbim de un proiect în valoare de 2,7 milioane de lei, care va fi finanțat aproape în totalitate, cu 2,6 milioane de lei, prin POR 2014-2020, secțiunea de „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie”.

Investiția vizează ambele corpuri de clădire ale școlii. Primul va păstra clase de curs, în timp ce celălalt va adăposti magazii și ateliere. În ceea ce privește lucrările necesare, corpul A al clădirii va fi reabilitat termic prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj. De asemenea, vor fi schimbate finisajele exterioare. Corpul B al clădirii, o anexă cu spații de depozitare și ateliere care nu mai sunt folosite de 15 ani, va fi extins pe vertical cu un etaj și va fi recompartimentat pentru a găzdui în viitor 96 de elevi. Astfel, vor fi realizate 4 clase noi, o casă nouă a scării, grupuri sanitare și spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

„Construim spații noi și le reabilităm pe cele vechi, totul pentru a asigura loc suficient și condiții pentru elevii timișoreni. Nu sunt probleme pe care să le putem rezolva doar prin reparații sau fără să beneficiem de finanțare europeană. Ne îndreptăm atenția, în special, spre școlile care au fost marginalizate până acum, cum este această școală din zona Fratelia, pe care o vom moderniza și extinde”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Școala Gimnazială nr.15 este amplasată în zona de sud a orașului, fiind învecinată cu Biserica Ortodoxă din zona Fratelia, alături de care formează centrul de cartier. În clădirea actuală cu funcțiune de școală primară și gimnazială învață 300 de elevi.

„Obiectivul proiectului este îmbunătățirea nivelului educațional prin cresterea accesului și participării la educația timpurie/învățământ primar și gimnazial, precum și reducerea abandonului școlar”, precizează reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii