Acasă Actualitate Firma care a câștigat licitația pentru construirea complexului sportiv din Lipovei dă...

Firma care a câștigat licitația pentru construirea complexului sportiv din Lipovei dă în judecată Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI
terenul pe care urma să fie ridicată baza sportivă – sursă: Roxana Iliescu/Facebook

La finalul anului 2020 s-a încheiat licitația pentru execuția lucrărilor de la complexul sportiv din Calea Lipovei. La mai bine de doi ani de la acel moment, lucrările nu au început, proiectul început de fosta administrație fiind considerat neprioritar de administrația Fritz. Totuși, firma care a câștigat licitația s-a săturat să aștepte după ordinul de începere a lucrărilor și dă în judecată primăria, anunță joi, 19 ianuarie, consiliera locală Roxana Iliescu.

Vă amintim că baza sportivă din Lipovei ar urma să aibă, printre altele, bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis și un teren multifuncțional. În ceea ce privește procedurile, însă, au existat probleme mai vechi în privința licitațiilor. Prima licitație, finalizată în februarie 2020, a avut o singură ofertă, de la o firmă care se ocupă de… creșterea porcilor. Procedura a fost anulată și reluată, fiind finalizată pentru a doua oară în vara aceluiași an. Tergiversările, însă, au continuat, fiind depusă o contestație. În octombrie 2020, cu doar câteva zile înainte de a-i fi gata mandatul, fostul primar Nicolae Robu, cel care dorea construirea unor baze asemănătoare și în Calea Șagului și în Calea Buziașului, spunea că situația nu s-ar rezolva prea curând. Până la urmă, problemele de procedură s-au finalizat în decembrie, însă atunci ar fi apărut refuzul actualului primar Dominic Fritz de a semna ordinul de începere a lucrărilor.

„Primarul Fritz a semnat contractul de execuție lucrări cu firma care a câștigat licitația încă din decembrie 2020!! În 10 zile de la semnarea contractului trebuia să emită Ordinul de începere a lucrărilor!  Ca dovadă crasă de iresponsabilitate, după ce a semnat, s-a răzgândit! Și răzgândit a rămas vreo doi ani,  în ciuda tuturor interpelărilor pe care le-am făcut în anul 2021 și 2022! După doi ani de «hai să începem execuția lucrărilor» din partea constructorului și «NU, mersi!» din partea lui Fritz, constructorul s-a adresat instanței… Și uite cum, în loc de Bază Sportivă făcută din banii noștri, vom plăti din nou cheltuieli de judecată…”, scrie acum, într-o postare pe rețelele de socializare, Roxana Iliescu.

Cu doar câteva zile în urmă, aceeași consilieră locală PRO România se plângea, la modul general, de infrastructura sportivă din oraș, înșiruind „eșecurile” administrației Fritz în acest domeniu. Printre acestea, era amintită inclusiv problema complexului sportiv din Lipovei.

cum ar trebui să arate complexul sportiv

Comentarii

comentarii