Acasă Economic Firmele de protecție și pază controlate de inspectorii ITM Timiș. Amenzi de...

Firmele de protecție și pază controlate de inspectorii ITM Timiș. Amenzi de 63.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a desfășurat o campanie pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale, privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de protecţie și gardă, cod CAEN 8010.

Campania a avut loc, în perioada 22 februarie – 01 martie 2024, sub coordonarea Inspecţiei Muncii București.

Ileana Mogoșanu, inspector șef al ITM Timiș, a explicat că obiectivele campaniei au fost de identificare a angajatorilor care desfășoară activități de protecție și gardă, privind respectarea prevederilor legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie.

De asemenea s-a urmărit eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de remediere, precum și creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor din domeniul verificat în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM TIMIȘ au efectuat 43 de controale.

Au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 de amenzi în valoare de 63.000 de lei şi 25 de avertismente.

Au fost dispuse și 64 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor care au vizat nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la timpul de muncă: nerespectarea prevederilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind munca în zile de repaus săptămânal și nerespectarea prevederile legale privind munca de noapte.

Comentarii

comentarii