Acasă Actualitate Florin Vasiloni numit consul general al României la Szeged

Florin Vasiloni numit consul general al României la Szeged

DISTRIBUIȚI

În data de 18 august 2023, prin Hotărârea de Guvern nr. 739, în temeiul art. 108 din Constituţia României, Florin-Trandafir Vasiloni, actualmente consul general al României la Gyula (Ungaria), a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Szeged. Diplomatul român, originar din loc. Bucova, jud. Caraş-Severin, ocupă din data de 7 octombrie 2013, funcţia de consul general al României la Gyula.

În ceea ce priveşte educaţia, dl. Florin-Trandafir Vasiloni este în prezent doctorand la Școala doctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate, Universitatea ”Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca. El a urmat cursuri de perfecţionare  în domeniul relațiilor internaționale în cadrul Institutului Diplomatic Roman Bucuresti, entitate a Ministerului Afacerilor Externe, precum şi mai multe studii masterale, “Ştiinţe Administrative”, “Geopolitică si Relaţii Internationale”, „Mass-Media si Relaţii Publice. Tehnici de redactare”. Este licenţiat în teologie la Universitatea “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Institutul Teologic Greco-Catolic Oradea. De asemenea, a urmat un stagiu de pregătire la Institutul Teologic Internaţional din Gaming, Austria.

Printre stagiile de formare la care a participat, se numără stagii legate de dinamica intituţiilor europene; finanţări europene prin fonduri structurale; mediere; advocacy; monitorizare si mediere a discriminarii, etc.

Experienţa profesională cuprinde pe lângă poziţia diplomatică din prezent,  poziţia de director  coordonator a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, dar şi poziţiile de preot, protopop, responsabil eparhial în cadrul Episcopiei Greco-Catolice Lugoj.

Activitatea publicistică cuprinde volume coordonate şi mai multe articole de specialitate, în special în domeniul relaţiilor internaţionale, apărute în diverse publicaţii. Este vorbitor fluent de lb. engleză, posedând cunoştinţe medii de lb. franceză şi germană şi cunoştinţe de bay’ză 

Guvernul României a emis vineri, 18 august 2023, 15 Hotărâri de Guvern privind noi numiri în funcțiile de consul general, șef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general.

Aceste noi propuneri de numire au rezultat în urma punerii în aplicare a Procedurii de numire a consulilor generali ai României, lansată la data de 15 martie de către Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului.

La stabilirea nominalizărilor pentru funcția de consul general au fost avute în vedere criterii specifice acestor posturi, pentru a asigura reprezentarea României în afara granițelor țării la un standard adecvat, coroborate cu obiectivele propuse de către candidați în cadrul proiectului de mandat, respectiv modul în care acestea au fost prezentate în cadrul interviului, conform procedurii, spune MAE.

Aceste nominalizări reprezintă o nouă serie de numiri în funcția de consul general al României, în continuarea celor aprobate în cadrul ședinței de Guvern din data de 10 august, iar procedura de numire va continua până la ocuparea posturilor vacante/ vacantabile.

               Lista cu cele cincisprezece persoane propuse în data de 18 august 2023 pentru a ocupa o funcție de consul general:

  1. Consulatul General al României la Barcelona – Sandra-Liliana Gătejeanu-Gheorghe; 2. Consulatul General al României la Bari – Ioana Gheorghiaș; 3. Consulatul General al României la Bonn – Dan Moraru; 4. Consulatul General al României la Hong Kong – Mircea Ciulu; 5. Consulatul General al României la Madrid – Florea Tiberiu Trifan; 6. Consulatul General al României la Marsilia – Aurelia Grosu; 7. Consulatul General al României la Milano – Carmen Liliana Iacob; 8. Consulatul General al României la Montreal -Tullia-Imola Balla; 9. Consulatul General al României la Munchen – Miheia Mălina Diculescu-Blebea; 10. Consulatul General al României la Roma – Marian Popescu; 11. Consulatul General al României la Sevilla – Cosmin Mitrea; 12. Consulatul General al României la Stuttgart – Vlad Vasiliu; 13. Consulatul General al României la Vârșeț – Anca Corfu; 14. Consulatul General al României la Szeged – Trandafir-Florin Vasiloni; 15. Consulatul General al României la Torino – Cosmin Dumitrescu.

 

Comentarii

comentarii