Acasă Actualitate Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din vestul țării

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din vestul țării

1181
DISTRIBUIȚI

România are încă un focar de infecție într-un cămin de bătrâni, al treilea. De data aceasta, în județul Hunedoara, la Orăștie, unde testele de COVID-19 s-au întors pozitive pentru 21 dintre cei 30 de bătrâni internați acolo. Și cinci îngrijitori sunt bolnavi.

Doi dintre cei diagnosticaţi sunt internaţi la spitalul din oraş, iar restul au rămas izolaţi la azil.

„Este vorba despre 21 de persoane dintre rezidenţi şi sunt 5 persoane care prezintă virusul covid dintre angajaţi. Precizez: Persoanele nu prezentau semne şi simptome decât minore, cele care erau internate. S-au stabilit măsuri pentru a se realiza o închidere mult mai strânsă a activităţii din acest cămin, în sensul că personalul a rămas pentru 14 zile în cămin cu asigurarea cazării lor, astfel încât să realizeze schimbri continue”, a declarat pentru Digi24 medicul-șef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.

Ce se știe până acum este că doi dintre bătrânii internaţi la căminul din Orăştie s-au prezentat, pe 8 aprilie, la spitalul din localitate pentru probleme de sănătate. Deoarece prezentau şi formele unei infecţii respiratorii uşoare le-au fost prelevate probe şi pentru prezenţa virusului COVID-19, iar o zi mai târziu operaţiunea s-a extins la toţi rezidenţii căminului de bătrâni.

Căminul de bătrâni este închis pentru vizitatori din data de 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toţi rezidenţii s-a decis ca personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi de acasă alţi salariaţi.

Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

Este al treilea caz de infecție la un cămin de bătrâni, după ce la Galați, la un centru privat de îngrijiri paliative, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 90, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. Tot la Galați, la un alt centru, sunt patru cazuri de coronavirus – doi bătrâni și doi angajați.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii