Acasă Actualitate Focul din Piaţa Traian l-a ”ars” pe primar la Comisia Europeană. Nicolae...

Focul din Piaţa Traian l-a ”ars” pe primar la Comisia Europeană. Nicolae Robu spune că ”tot felul de papagali” îl acuză de rasism

795
DISTRIBUIȚI

Deşi e departe şi nu ştie ce înseamnă ca alţii să-ţi umble prin buzunare, Comisia Europeană a auzit de incendiul din Piaţa Traian din Timişoara şi primarul Nicolae Robu este acuzat de europeni că intervenţia sa în ghetou a fost “rasistă”.

Primarul Nicolae Robu a declarant vineri că nu se lasă impresionat de CE şi că va continua să cureţe zona, pentru că altfel se va transforma într-un real ghetou.

“Am primit o sesizare de la nu știu ce de la Comisia Europeană că intervenţia mea din Piaţa Traian a fost un abuz, că sunt rasist. O prostie fără seamăn, probabil că cineva a făcut o sesizare acolo și s-a luat drept bun ceea ce au spus cei ce au făcut sesizarea, încă nu știu detalii. În mine nu există nicio urmă de rasism. Eu tocmai am spus răspicat, pe mine nu mă interesează etnia oamenilor, ci mă interesează faptele lor. Exact acestea mi-au fost cuvintele. Nu putem lăsa un cartier întreg, în plus și unul cu semnificație istorică, cu potențial foarte ridicat, sub teroarea unor indivizi, nu ne interesează etnia lor, ne interesează că fac teroare în jur. Câți timișoreni nu au avut neplăcerea, necazul de a li se fura din buzunare, din poșete? Câți comercianți din zonă nu suferă că nu vin clienții la prăvăliile lor de teamă că până se uită la un exponat le dispare portofelul sau altceva. Noi putem să nu intervenim aici de teama nu știu cui că ne acuză de rasism?. Să ne mai lase în pace, că ne dau lecţii tot felul de papagali, fără să se intereseze dacă clişeele lor cu care vin se potrivesc sau nu la ceea ce este aici. Nu pot să stau timorat că cineva mă acuză că sunt rasist. Sper că timişorenii sunt solidari cu mine! Vom ajunge să avem un ghetou acolo”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul s-a declarat împotriva locuinţelor sociale şi a ajutoarelor sociale acordate celor care au putere de muncă dar refuză şi a anunţat că de luni vor începe verificările inspectorilor din primărie la toţi beneficiarii unor astfel de ajutoare, inclusiv ai locuinţelor sociale.

“Eu sunt împotriva locuințelor sociale. O spun răspicat, asumându-mi riscul de a pierde voturi de la un anumit segment de populație. Cred că este obligația fiecărui cetățean să-și asigure o locuință. Nu o poate avea de la început, stă în chirie, dar trebuie să aibă o țintă în a-și construi, realiza o locuință. A sta cu mâna întinsă să vină altul să-ți dea o locuință nu este o soluție pentru o societate sănătoasă, cred că asistența socială este extrem de nocivă pentru orice comunitate, dacă e făcută către oameni apți de muncă. Trebuie să avem solidaritate între noi și să venim și cu asistență socială față de unii semeni, dar nu față de cei apți de muncă, ci de cei care sunt în diferite dificultăți. Aceștia trebuie ajutați, dar cum să ajuți din munca altora pe unii care nu vor să muncească, nu că n-ar putea și stau cu mâna întinsă. Eu sunt împotriva unei astfel de asistențe sociale. Este extrem de negativă pentru comunitate. Iată ce pățim acum în Piața Traian, eu mă lupt să redau Timișoarei Piața Traian, un loc istoric, cu o semnificație deosebită, și lupta pe care o duc e una foarte grea, pentru că nu putem să acționăm discreționar, ci numai și numai cu respectarea legii”, a precizat Nicolae Robu.

Declarația vine după ce reprezentanții Grupurilor Locale de Acțiune Timișoara și Freidorf au propus mai multe soluții pentru rezolvarea problemelor din cartierul Traian, inclusiv realizarea de locuințe sociale pentru țigani, cu bani europeni.

Cu siguranţă, dacă primarul se apleca şi asupra altor cartiere din Timişoara, nu doar asupra cartierului în care locuieşte domnia sa, situaţia nu ajungea aici. Motivarea edilului a fost că de aceea se ocupă de zona Soarelui, pentru că a fost nejlijată mult timp. Păi, mai neglijată zonă decât Traian sau Calea Şagului, nu credem că există în Timişoara. Între timp, ocupându-se să aducă Soarele în cartierul său, au început să decadă şi alte cartiere ale municipiului, care erau până la începutul mandatului său lipsite de cerşetori, ţigani, hoţi de buzunare. A trebuit să fie un incendiu, pentru ca primarul să îşi mintească de faptul că Timişoara are şi colonia Kuncz, şi Freidorful, şi Mehala, şi Fabricul, şi Piaţa Traian de administrat. Nădăjduim ca acest incendiu să fie primul şi ultimul care să-l pună pe gânduri pe Nicolae Robu că trebuie să scoată POLIŢIA LOCALĂ pe străzi la pas, nu la plimbări cu maşina care fac raportări cu ochii în facebook.

Comentarii

comentarii