Acasă Economic Fondul de investiții Greenbridge Parteners a investit într-o participație majoritară în Rus-Savitar

Fondul de investiții Greenbridge Parteners a investit într-o participație majoritară în Rus-Savitar

1460
DISTRIBUIȚI

Greenbridge Partners, un fond de invesții global cu sediul la Londra, a luat decizia de a investi într-o participație majoritară în Rus-Savitar, producător și retailer integrat de top din sectorul de mobilă din România. Familia fondatoare, reprezentată prin Cristian Rusu, va continua să conducă operațiunile in calitate de coproprietar.

Înființată în 1994 ca retailer de mobilă, compania s-a extins rapid și a investit peste 35mil Euro în dezvoltarea de facilități de producție și logistică. Rus-Savitar are în prezent cea mai mare capacitate de procesare de PAL din România, iar Casa Rusu operează o rețea de 21 de magazine cu format mare, având o suprafață de peste 60.000 mp.

“Investiția în Rus-Savitar urmărește strategia Greenbridge de a dezvolta parteneriate cu antreprenori vizionari și orientați spre rezultate, precum Cristian Rusu. Punând împreună competențele noastre, dorim să creăm un campion regional in Europa Centrală și de Est în zona de mobilier pentru casă”, a declarat Ola Rollén, partener fondator al Greenbridge.

 “Casa Rusu va continua să își consolideze reputația pentru calitate excelentă și design atrăgător, la prețuri accesibile”, a spus Cristian Rusu, CEO al Rus-Savitar.

“Alături de un investitor financiar internațional cu experiență precum Greenbridge, avem oportunitatea de a scrie un capitol nou în istoria grupului Casa Rusu. Prin utilizarea capacității extinse de producție, ne propunem să creștem portofoliul de produse și inovația, precum și să dezvoltăm rețeaua de magazine, astfel încât să aducem valoare și să fim mai aproape de clienții noștri”, a adăugat dl. Rusu.

Greenbridge este un fond de investiții concentrat pe sectorul de tehnologie, atât în piețele mature, cât și in cele emergente. Strategia Greenbridge Partners este de a face investiții pe termen lung într-un număr select de participații, astfel încât să poată contribui activ la sporirea valorii lor. Echipa, cu o experiență bogată în tehnologie și strategie, își propune să lucreze îndeaproape cu managementul companiilor din portofoliu pentru a-i ajuta să devină lideri mondiali.

Înființată în 1994, Rus-Savitar este una dintre cele mai recunoscute branduri de mobilier pentru casă din România, oferind o gamă completă de produse de mobilă, tapițerie și produse Home & Deco. Compania este unul dintre cei mai mari producători de mobilier din PAL și tapițerii din țară. Rus-Savitar se adresează clienților prin intermediul lanțurilor internaționale de retail și bricolaj, cât și prin rețeaua proprie de magazine sub brandul Casa Rusu.

Comentarii

comentarii