Acasă Cultura Forma esențializată a fost vernisată, luni, la galeria Helios Timișoara

Forma esențializată a fost vernisată, luni, la galeria Helios Timișoara

DISTRIBUIȚI

Luni, 16 mai, de la ora 18.00, la galeria de artă Helios, din centrul Timișoarei, a avut loc vernisajul expoziției „Forma esențializată”, în prezența președintei Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara, Daniela Constantin.

Acesta este titlul sub care se reunesc cele mai recente creații de ceramică ale artistului vizual drd. Nicolae Moldovan, la galeria de artă „Helios”, din piața Victoriei, a Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, în perioada 16.05-03.06 2022.

Lucrările fac parte din cercetarea artistică doctorală, în coordonarea profesorului universitar doctor habil Vică Adorian.

„Elaborarea formelor inventate și concretizate în creația mea este hrănită de opțiunea pentru o sintetizare prin epurare abstractă, evitând compromisurile plastice înscriindu-se într-un discurs spațial omogen.

Sunt preocupat de obținerea unei forme sintetizate cu capacitatea de a sugera și transmite forța energiilor, a tensiunilor și a monumentalității încorporate, mizând pe acea calitate de independență și atemporalitate formală”, mărturisește Nicolae Moldovan.

Despre lucrările expuse a vorbit prof. univ. dr.habil Vică Adorian.

Expoziția rămâne deschisă până în 03.06.2022 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10 -18 și sâmbăta – între 10 și 20.

 

 

Comentarii

comentarii