Acasă Eveniment Formare profesională pentru şomerii de lungă durată

Formare profesională pentru şomerii de lungă durată

DISTRIBUIȚI

seminar_someriSocietatea Interlog Com din Brad a lansat de curând, la Timişoara, proiectul „OPTIM – Ocupare şi Performanţă prin Training şi Iniţiere Antreprenorială”, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin programul PHARE 2006 – Coeziune Economică şi Socială – Dezvoltarea Resurselor Umane – Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă. La evenimentul de lansare, ce s-a desfăşurat la Hotelul Boavista din Timişoara, au participat firme locale, care activează în diverse sectoare de activitate.

Participanţii au fost informaţi asupra obiectivelor, activităţilor şi a rezultatelor urmărite prin proiectul OPTIM, care vizează activităţi de formare profesională şi de iniţiere antreprenorială. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 10 luni şi are ca obiectiv instruirea unui număr de 150 persoane, şomeri de lunga durată, în management, contabilitate, resurse umane, construcţii, calculatoare şi turism. De asemenea proiectul prevede activităţi de iniţiere antreprenorială de care vor beneficia peste 70 persoane, de asemenea, şomeri de lungă durată.

În cadrul seminarului au mai fost prezentate noi măsuri de sprijin financiar (scheme de ajutor de stat şi granturi) care se vor lansa în perioada următoare de către Guvernul României şi Comisia Europeană prin Fondul Social European, pentru menţinerea şi creşterea numărului de salariaţi, precum şi pentru îmbunătăţirea formării profesionale a acestora şi a condiţiilor în care aceştia lucrează.

De asemenea, participanţii au mai fost informaţi asupra altor programe cu finanţări nerambursabile destinate dezvoltării întreprinderilor, care contribuie la menţinerea şi crearea de locuri de muncă. Prezentările au fost susţinute către experţii de la Interlog Com SRL din Brad, de la Centrul de Afaceri Master din Deva şi de la JRSI Business Timişoara.
L.P.

Comentarii

comentarii