Acasă Eveniment Fost preot din vestul țării, condamnat pentru evaziune fiscală de 1, 8...

Fost preot din vestul țării, condamnat pentru evaziune fiscală de 1, 8 milioane de euro, dat în urmărire națională

799
DISTRIBUIȚI

evaziune fiscala 30 august 2013

Un fost preot din Oradea, dat în urmărire naţională după ce a fugit de condamnarea de nouă ani la închisoare se plânge într-o postare pe Youtube că pedeapsa e prea mare. Fostul paroh a făcut evaziune fiscală de 1, 8 milioane de euro din afaceri cu carne.

Bărbatul este acuzat că, împreună cu asociatul său, cumpăra carne de la măcelării din Ungaria pe care, prin intermediul unor firme fantomă, le vindea către societatea proprie. Prejudiciul creat în acest caz este de 1, 8 milioane de euro.

Asociatul său s-a predat imediat după aflarea sentinței, dar fostul preot este de negăsit la domiciliul său, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională.

Ovidiu Pop suține că pedeapsa de nouă ani de închisoare cu executare este mult prea mare pentru fapta pe care a comis-o, în condițiile în care alții primesc pedepse mai mici.

La cinci zile după ce a și primit condamnarea definitivă dată de magistrații Curții de Apel Oradea, omul a postat un filmuleț pe Youtube în care se întreabă retoric cât mai valorează viața unui om și își arată nemulțumirea față de felul în care s-a desfășurat ancheta și față de pedeapsa dată de judecători.

Ba mai mult, spune că are de gând să-și caute dreptatea la alte instanțe din Europa.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii