Acasă Economic Fosta fabrica de detergenți Dalli din Timișoara, vândută pe bucăți pe un...

Fosta fabrica de detergenți Dalli din Timișoara, vândută pe bucăți pe un site olandez de licitații

DISTRIBUIȚI

Compania germană Dalli, care a fost principalul producător de detergent din România, în portofoliu cu branduri precum DASH și BONUX, s-a retras din Timișoara, la finalul anului 2022.

“Modificările continue ale pieței, precum și prețuri aflate în creștere la materii prime și energie, forțează o restructurare fundamentală pentru a asigura viitorul companiei”, au transmis atunci cei de la Dalli.

Cei de la Dalli Grup au căutat să vândă sau să închirieze fabrica de la Timișoara, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Așa se face că acum fabrica este scoasă la vânzare, la bucată, pe un site olandez de licitații online, unde au fost listate 969 de loturi.

De la diferite rezervoare verticale, rezervoare orizontale, o mulțime de motopompe, stații de intrare a sticlelor, rezervoare de amestecare, sisteme de dozaj, sisteme de pompare, schimbător de căldură, mașină de umplere, etichetă de mare viteză, transportoare, separatoare de sticle, ambalator, sistem automat de marcare, unități de umplere lichidă, mese de lucru, bancuri de lucru cu sertare, dulapuri, cântare, rezervoare de colorare, containere de depozitare, sisteme de amestecare pulberi, mobilier de laborator, cărucioare, ferastraie și foarfeci industriale și multe altele.

Conform datelor 2020, Dalli Production Romania a avut afaceri de 434,3 milioane lei și un profit de 7,5 milioane lei, atunci cu 320 de angajați.

Fabrica din zona Buziașului a fost una de tradiție, anterior fiind cunoscută ca Detergenți SA Timișoara. În 2014, grupul german Dalli a cumpărat-o fabrica de la gigantul american Procter & Gamble (P&G).

Comentarii

comentarii