Acasă Actualitate ”Foștii simpatizanți USR” s-au revoltat pe bd. Cetății: ”Nu vrem beton fierbinte,...

”Foștii simpatizanți USR” s-au revoltat pe bd. Cetății: ”Nu vrem beton fierbinte, la pachet cu poluare fonică și cu praf”

DISTRIBUIȚI

Urbanizarea în forță a Primăriei Timișoara de pe bd. Cetății le-a “oferit” în dar cetățenilor beton armat și asfalt, zeci de ani de acum încolo, la pachet cu poluare fonică și cu praf, provocată de traficul rutier intens, dar și temperaturi insuportabile!

De aceea, vineri, un grup de timișoreni, mulți dintre ei ”foști simpatizanți USR”, care au locuințele acolo au ieșit în stradă pentru a protesta față de acest proiect aberant și a atrage atenția reprezentanților primăriei că așa nu se poate, ci orașul și oamenii lui au nevoie de verdeață și copaci.

Oamenii sunt extrem de revoltați, fiindcă au fost tăiați copacii și nu au fost plantați alții, iar trotuarul a fost lățit la 4 metri, în folosul pistei de biciclete.

Doamna Marinela a explicat:

“Trotuarele sunt de peste 4 m lățime asfaltate proaspăt, nu merităm pavaj, fără pic de spațiu verde și fără pomi.

Existau înainte spațiu verde pe o lățime de 1,5 m și pomi, așa cum este normal. Bănuiesc că pistele vor fi desenate la marginea dinspre șosea, deci bicicliștii din cauza diferenței de nivel la trecerea peste accese vor merge că pe valurile Dunării.

Observați și grosimea stratului de asfalt turnat peste un alt strat de sort piatră bătătorit, fără urmă de fundație de beton.

Ne întrebăm oare această lucrare la câte cicluri de ploi și înghețuri va rezista?

Cel mai mult ne doare faptul că ni s-au tăiat pomii și ni s-a luat acea fâșie de spațiu verde. Era o barieră în calea prafului și a zgomotului”.

Oamenii au urmărit proiectul și ei sperau că vor fi și pomi din loc în loc, dar nu a fost sa fie.

“Au exagerat cu lățimea trotuarului. Să vedeți când se încinge. Măcar pentru umbră sa fi pus copaci!”, susțin cetățenii.

Reprezentanții firmei care modernizează strada susțin că vor fi și pomi și verdeață pe bv. Cetății. Ei spun că pe alocuri între drum și trotuar va fi spațiu verde.

Și primăria le-a transmis că vor fi copaci și iarbă, dar cetățenii nu cred aceste promisiuni! Ei mai atrag atenția ca tramvaiele nu au nevoie de umbră, ci oamenii!

 “Calea tramvaiului va fi toată înierbată și vor fi și copaci plantați! Se dorește să se mențină cât mai mult spațiu verde”,  este mesajul inginerilor firmei.

“Vrem să se planteze pomi pe marginea trotuarului, asta vrem! Nu pe calea tramvaiului. Ce nevoie are tramvaiului de umbră?”, este mesajul cetățenilor.

Comentarii

comentarii