Acasă Actualitate Fostul baschetbalist Dan Păltinișanu deschide primul fast-food cu carne de curcan din...

Fostul baschetbalist Dan Păltinișanu deschide primul fast-food cu carne de curcan din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Dan Păltinișanu, care și-a încheiat cariera de baschetbalist în urmă cu un deceniu, s-a orientat spre afaceri. După ce a renunțat la funcția de președinte al Academiei BC Timișoara, „Pălti” a luat o franciză 3F și a deschis un fast-food la Shopping City. Între timp, restaurantul s-a rebrenduit și acum se numește Sanki. Uriașul de 2,08 metri se pregătește să se extindă. De această dată, tot la mall-ul din Calea Șagului, Dan Păltinișanu va deschide, în 6 iunie 2024, un fast-food sub brandul Peneș Curcanul. Este a doua locație a celui mai mare producător de carne de curcan din România, după cel de la Bacău.

“E primul fast-food din Timișoara care oferă produse doar din carne de curcan. Și vorbim de curcan românesc. Peneș Curcanu e cel mai mare producător și exportator din România de carne de curcan. Au totul de la A la Z, de la fermă, la produsul care vine în farfurie. Ei nu erau specializați pe partea de food, acum vor să intre. Sunt amic cu acționarul de la Peneș Curcanul, mi-a spus de planurile lor și am văzut o oportunitate de business. Cred că va fi un restaurant care va fi cu totul altceva față de ce există în Timișoara și România”, a declarat Dan Păltinișanu.

Carnea de curcan este una din cele mai sănătoase alegeri din spectrul larg al produselor de carne. Carnea albă de curcan face parte din grupul alimentelor cu conținut foarte ridicat de proteine (24 la sută), fiind în top alături de carnea de ton și albușul de ou, nu conține acizi grași, este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi și vitamine din complexul B. În plus, are un conținut ridicat de fier, zinc, magneziu și seleniu, vitale pentru sănătatea organismului.

Carnea de curcan este recomandată persoanelor care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

“Vom avea produse doar pe bază de curcan, carne refrigerată, proaspătă, adusă din fermele din România. Nu e nimic congelat. E un concept nou. Primul restaurant Peneș a fost deschis în urmă cu două săptămâni, la Bacău, acum venim noi. O să avem mai multe produse, ca să dau niște exemple: shaorma de curcan, șnițel de curcan, grătar din piept de curcan, aripioare de curcan, mici de curcan, burger cu carne de curcan. Sunt foarte multe, nici eu nu știam înainte că se pot face atâtea. Nu mai mâncasem nici eu mic de curcan. Vă asigur că sunt foarte gustoase”, a mai spus Dan Păltinișanu.

Dan Păltinișanu, fiul fostului căpitan al echipei de fotbal Poli (al cărui nume îl poartă stadionul din Timișoara), a fost unul din cei mai îndrăgiţi baschetbalişti timişoreni. Chiar dacă a mai jucat pe la Dinamo Bucureşti, CSU Sibiu, Gaz Metan Mediaş sau Asesoft Ploieşti, a evoluat timp de 12 sezoane pentru Timişoara, cu care a câștigat Cupa României în 2010.

Comentarii

comentarii