Acasă Actualitate Fostul director al Teatrului German Timişoara, Lucian Vărşăndan, respins, din nou, de...

Fostul director al Teatrului German Timişoara, Lucian Vărşăndan, respins, din nou, de primărie

1860
DISTRIBUIȚI

După un şir de neînţelegeri care au ajuns şi în instanţă, saga dintre primărie şi fostul director al Teatrului de Stat German din Timişoara, Lucian Vărşăndan, continuă.

Asta, pentru că deşi primăria a acceptat ca Vărşăndan să-şi depună proiectul de manageriat, acesta a primit nota 6,81, insuficient pentru a prelua funcţia de manager, după cum arată rezultatul publicat pe 5 martie.

Problemele au început din 2017, când primăria nu a mai încheiat cu Lucian Vărşăndan un contract de management al teatrului pentru încă un mandat, cei de la Resurse umane susţinând că directorul teatrului nu are studiile necesare pentru funcţie.

Vărşăndan a dat primăria în judecată şi a câştigat în toate instanţele. Hotărârea tribunalului, care-i era favorabilă lui Vărşăndan, a fost atacată cu recurs de primărie, dar Curtea de Apel Timişoara a dat verdictul final, în favoarea acestuia. Primăria trebuia ca în 30 de zile să pună în aplicare sentinţa, nu a făcut-o, iar Vărşăndan a dat din nou în judecată primăria, cu care are termen în luna martie 2019.

Meritele lui Vărşăndan, care conduce teatrul din anul 2007, i-au fost recompensate cu distincţii, între care şi Diploma de excelenţă acordată în 2010 de Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Naţional Timiş, pentru activitatea desfăşurată şi merite deosebite în promovarea culturii şi a artei timişene, o diplomă de “senator de onoare al UVT” şi mai multe alte diplome obţinute de teatrul pe care l-a condus, în România, Germania şi Austria.

Comentarii

comentarii