Acasă Actualitate Fostul primar mehedințean ”Costică Fifty Fifty”, angajat să verifice curățenia străzilor din...

Fostul primar mehedințean ”Costică Fifty Fifty”, angajat să verifice curățenia străzilor din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Printre cei, tot mai mulți, locuitori din județul Mehedinți plecați în Banat se numără și un personaj interesant, fost primar de municipiu, fost avocat, fost polițist și fost baron local. Așa s-a ajuns ca salubrizarea străzilor din Timișoara să fie controlată de fostul primar din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, alias ”Costică Fifty Fifty” (50% in buzunar, 50%  la populație), care este de anul trecut unul dintre directorii firmei de salubritate Brantner.

Surse din cadrul Primăriei Timișoara spun că acest ”transfer” s-a făcut sub oblăduirea city-managerului Timișoarei, Matei Creiveanu.

Fostul primar cu două mandate, între 2008 și 2016, din partea PDL, și pierzător în alegerile din 2020, din partea Pro România, Constantin Gherghe s-a mutat cu afacerile și cu locul de muncă la Timișoara, fugind de furia celor din Severin, dar și de multe dosare penale. Veți spun că își pune probabil ”experiența” de edil în slujba timișorenilor. Cei din Severin spun însă că a lăsat un dezastru în urma lui și i-au dat mai puțin de 4.000 de voturi la ultimele alegeri.

”Costica Fifty Fifty” este genul de baron discret, uns cu toate alifiile politice și bine ancorat în lumea afacerilor și a justiției. Gherghe este singurul primar de mare oraș din România care timp de șase ani a stat în funcție după ce a fost declarat incompatibil definitiv de o instanță de judecată. A fost și avocat, dar relațiile sale din mediul de justiție de la Craiova și Severin nu l-au păzit de probleme. Procurorii DNA i-au percheziționat biroul pe când era primar, investigând un contract prin care s-au cheltuit 4 milioane de euro pe nişte anvelopări fictive de blocuri. Constantin Gherghe a fost și protagonistul unui dosar de prostituție cu minore care a scandalizat Turnu Severin.

Conform presei din Mehedinți, fostul primar are doua hoteluri, unul la Salzburg, iar altul la Viena, amândouă trecute pe numele fiicei acestuia pentru a evita confiscarea averii.

Nici la Timișoara nu stă rău. Prin firma Xander Delux Srl, Gherghe deține restaurantul Cinque Terre, situat într-o clădire istorică, pe strada Lucian Blaga, în zona ultracentrală a orașului.

Comentarii

comentarii