Acasă Eveniment Fără secţii supraaglomerate în spitale

Fără secţii supraaglomerate în spitale

558
DISTRIBUIȚI

Conform unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii, spitalele din Timişoara şi din întreaga ţară îşi vor putea modifica structura organizatorică în funcţie de gradul de ocupare al paturilor.
“Este nevoie de mai multă flexibilitate. Spitalele, unităţile sanitare în general, trebuie să răspundă nevoilor pacienţilor. Avem unele secţii şi compartimente supraaglomerate, unde pacienţii stau câte doi în pat şi alte structuri în care adresabilitatea este scăzută. Am cerut managerilor să analizeze gradul de ocupare al paturilor şi situaţia din fiecare unitate şi le-am dat posibilitatea ca, în funcţie de necesităţi, să poată modifica structura unităţii sanitare sau, pentru o perioadă determinată, să interneze pacienţii unei secţii supraaglomerate în alte secţii libere, astfel încât să evităm disfucţionalităţile”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii.
În situaţia în care adresabilitatea este crescută într-o anumită specialitate, pentru o perioadă determinată, pacienţii pot fi internaţi în secţiile cu profil medical sau chirurgical, cu utilizare scăzută, în funcţie de patologie şi recomandarea medicului epidemiolog. Dacă situaţiile de supraaglomerare a unor secţii reprezintă o situaţie permanentă, este necesar ca structura organizatorică să fie modificată prin reducerea numărului de paturi la secţiile neutilizate corespunzător şi creşterea acestora la cele cu adresabilitate crescută.

Comentarii

comentarii