Acasă Eveniment Familia Căcărează a bătut recordul la evaziunea cu cereale, prejudiciind statul cu...

Familia Căcărează a bătut recordul la evaziunea cu cereale, prejudiciind statul cu aproape 2,7 miliarde de lei vechi

DISTRIBUIȚI

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus, joi, trimiterea în judecată a inculpaţilor Căcărează Vasile Tailor şi Căcărează Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în perioada august-decembrie 2006, inculpatul Căcărează Vasile Tailor, în calitate de administrator al S.C. TAILOR TRANS S.R.L., a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a menţionat în declaraţiile privind TVA, un număr de 162 facturi fiscale de achiziţii de cereale false, în vederea stabilirii unor obligaţii fiscale eronate, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.943 lei.
„În perioada octombrie-noiembrie 2006, inculpatul Căcărează Dumitru, în calitate de administrator al S.C. DODA PROD S.R.L., în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii veniturile obţinute din valorificarea unor cantităţi de cereale către o altă societate comercială, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 57.411 lei”, spune Ion Braşoveanu, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei de judecată, situaţie care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii