Acasă Eveniment Fraudă cu certificate de vaccinare în România. Datele false sunt înscrise în...

Fraudă cu certificate de vaccinare în România. Datele false sunt înscrise în Registrul Naţional de Vaccinare

1462
DISTRIBUIȚI

Este anchetă la DSP Arad după ce un bărbat a prezentat la sosirea în țară un certificat de vaccinare, deşi nu a fost imunizat niciodată. Și mai suspicios este faptul că datele acestuia se regăsesc în Registrul Naţional de Vaccinare, ceea ce sugerează o fraudare chiar cu ajutorul unor persoane care au acces la sistemul național. De altfel, oamenii legii atrag atenția că este vorba de un nou tip de fraudă, care trebuie anchetată cu foarte mare atenție.

Poliţiştii de frontieră arădeni au devenit suspicioși în momentul în care bărbatul, întors din Olanda, a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand un certificat digital al UE pentru atestarea vaccinării anti-COVID-19, dar din propriile declarații, la data înscrisă în document nu se afla în țară.

Cu toate acestea, datele bărbatului au fost găsite datele introduse în sistemul naţional, prin intermediul unui centru de vaccinare din Bacău.

Deoarece au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului respectiv, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea unei înregistrări tehnice, folosirea unei înregistrări tehnice falsificate în vederea producerii unei consecinţe juridice şi complicitate la falsificarea unei înregistrări tehnice.

Din primele date, reiese că e un tip nou de fraudă cu certificate, având în vedere că datele se regăsesc şi în sistem. În general, cea mai comună metodă de fraudare este cea cu certificate de vaccinare false.

Sursa: realitatea.net

Comentarii

comentarii