Acasă Actualitate Frica scapă turma! Trei pacienți, de la ATI, au acceptat tratamentul cu...

Frica scapă turma! Trei pacienți, de la ATI, au acceptat tratamentul cu Remdesivir, după decesul unui bărbat care refuzase medicamentul

1069
DISTRIBUIȚI

Trei pacienți internați la terapie intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara, au refuzat tratamentul cu Remdesivir, deși medicii le-au spus că medicamentul i-ar ajuta. Ei au acceptat începând de astăzi să ia medicamentul. În urmă cu două zile, un bărbat care a refuzat tratamentul a murit.

Actualizare 18:10. Diana Manolescu, directorul medical al spitalului, a precizat pentru Digi24 că, inițial, toți cei trei pacienți au refuzat să li se administreze tratamentul, unul a fost convins, dar ceilalți doi refuzau în continuare. Au fost convinși și ei de către medicii de la ATI și începând de astăzi iau medicamentul.

„Opțiunea pacientului este suverană față de orice terapie. Noi am vorbit cu pacienții respectivi, probabil că și incidentul de sâmbătă se poate să-i fi speriat. De sâmbătă până acum și-au schimbat atitudinea. Au înțeles că este o terapie care le aduce beneficii în ceea ce privește starea de sănătate”, a mai spus dr. Diana Manolescu.

„Spre fericirea noastră, cei trei pacienți, începând de astăzi, au inițiat terapia cu Remdesivir și ne așteptăm în zilele următoare la rezultate”, a completat directorul medical.

„Probabil singura situație în care ei au refuzat a fost cea birocratică, această terapie inovatoare a fost introdusă la noi în spital pe baza unor studii clinice, a fost singura opțiune de a avea acces la acest tratament. Probabil că asta i-a speriat inițial. Refuzul pacientului care a decedat pe asta s-a bazat, că facem experimente pe el, ceea ce nu este cazul”, a subliniat ea.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii