Acasă Actualitate Fritz a mutat Timișoara în Coreea de Nord

Fritz a mutat Timișoara în Coreea de Nord

DISTRIBUIȚI

”Fritz n-a făcut nimic!” Este cea mai bună caracterizare a mandatului actualului primar. Și este și sloganul care a început să fie tot mai utilizat în actuala campanie electorală. Dar, Fritz a făcut totuși ceva. A dus Timișoara, nu în Germania sa natală, ci în Coreea de Nord. Pentru că lacheii săi din Primăria Timișoara au decis că afișarea acestui mesaj pe un mesh publicitar ”prejudiciază respectul pentru demnitatea umană și morala publică”.

Dar cu libertatea de exprimare cum rămâne? Conform Articolului 30 din Constituția României: ”(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă.”

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene specifică în Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare: ”Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere”.

Dacă un partid politic consideră că actualul primar chiar nu a făcut nimic (și are argumente solide în acest sens) cum își permite primarul în funcție să interzică libertatea de exprimare? Același primar care și-a amplasat ilegal mesh-uri cu mesaje de propagandă. Și care a fost chiar amendat de Poliția Locală pentru acest lucru.

Dominic Fritz ar trebui să știe că oricine are dreptul să îl critice. Și că mesajul ”Fritz nu a făcut nimic!” nu este nici atac la persoană și nici la demnitatea sa. Poate doar la egoul său. Dar aceasta este altă discuție.

Fritz uită că s-a referit la niște oameni de afaceri respectabili ca fiind ”mafioți”. Iar ”mafioții” l-au învins în instanță.

Timișoara este orașul în care libertatea de exprimare a fost câștigată cu sângele eroilor de la Revoluție. Și nu va accepta ca un trecător prin primărie să îi ia acest drept.

 

Comentarii

comentarii