Acasă Politica Fritz, atac dur la adresa lui Robu: ”Primăria Timișoara NU este împărăția...

Fritz, atac dur la adresa lui Robu: ”Primăria Timișoara NU este împărăția dumneavoastră personală”

2748
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR la postul de primar al Timişoarei, Dominic Samuel Fritz îl atacă pe edilul şef actual, Nicolae Robu, pentru atitudinea acestuia faţă de presă. Acesta a refuzat, marţi, într-o conferinţă de presă să răspundă întrebărilor unui jurnalist de la tion.ro pentru că ar fi devenit „nerespectuoasă și incorectă cu mine”.

Atitudinea lui Robu este aspru criticată de contracandidatul său.

În timp ce planeta întreagă se luptă cu pandemia și timișorenii stau acasă într-un sacrificiu personal din ce în ce mai mare, primarul Timișoarei se folosește de criză pentru a continua cruciada lui împotriva libertății presei. Cu un ton de profesor care își ceartă copii, ne explică: ”Vedeți că eu nu tratez pe toată lumea la fel, că așa e viața, diversificată.”. Domnule Robu, vă amintesc ce ați jurat când ați devenit primar: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Timișoarei. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”. Jurământul a fost despre binele Timișoarei, nu despre orgoliul dumneavoastră personal.

Iar Constituția și legile țării protejează libertatea presei, chiar dacă ați prefera să nu vă critice nimeni”, a anunţat Fritz.

El îl acuză pe actualul şef al primăriei de apucături dictatoriale şi de faptul că ani de zile a jignit jurnaliştii.

„Pentru toți cei care încă mai cred că apucăturile dictatoriale ale domnului Robu sunt o drăguță marotă personală, amintesc că doar săptămâna trecută DIICOT a dezvăluit o tentativă de asasinat îndreptată împotriva unui jurnalist timișorean – pentru că acesta a scris despre legăturile dintre lumea interlopă și apropiatul domnului Robu, Ionuț Nasleu. Amintesc că primarul a reacționat la această dezvăluire nu cu o declarație că Timișoara este un oraș european, unde libertatea presei este o valoare care nu se negociază, ci cu amenințarea că îi va da în judecată pe cei care îl critică. Amintesc că după ce primarul a jignit jurnaliștii ani de zile (”lichea”, ”agent cu fise”, ”paraziți sociali”, ”tonomate”, ”ultrapenibili”, ”mizerabili” etc.), fotograful Revoluției, Constantin Duma, a fost hărțuit acum câteva zile de un polițist local, inclusiv cu invectivul ”un nesimțit de la presă”, mai subliniază Fritz.

Toată această atitudine este considerată un atac periculos la spiritul oraşului pe care îl conduce.

„NU, nu este o marotă excentrică, ci un atac continuu și periculos la identitatea Timișoarei, primul oraș liber de comunism. Și este o rușine pentru istoria Partidului Național Liberal, ai cărui reprezentanți au murit în închisorile comuniștilor pentru că au luptat pentru libertate. Inclusiv pentru libertatea presei. Azi, domnul Robu a mai spus: ”Asta e viața, fiecare cu opțiunile lui de viață! Suntem într-o societate liberă.” Ca și cum ”libertate” înseamnă libertatea lui de a exclude, jigni și amenința presa. Nu, domnule Robu. Dacă faceți un live pe Facebook la dvs. acasă, puteți să alegeți la liber cu cine stați de vorbă. Dar cât timp stați pe un scaun plătit din banii noștri, cât timp folosiți internetul Primăriei plătit din banii noștri, cât timp vă ajută ”consiliere” plătite din banii noștri și cât timp vă arătați cu drapelul Timișoarei în spatele dvs.”, a scris Dominic Samuel Fritz.

„Neamţul” îi aduce aminte edilului şef că Primăria Timişoara nu îi aparţine.: „Primăria Timișoara NU este împărăția dumneavoastră personală
și aveți obligația morală și politică de a răspunde la întrebări. Chiar și la cele incomode. Închei cu ultima propoziție din Proclamația de la Timișoara, care tocmai a împlinit 30 ani: ”După ce am înfruntat și am învins, fără ajutorul nimănui, unul dintre cele mai puternice sisteme represive din lume, nimeni și nimic nu ne mai poate intimida.”

Comentarii

comentarii