Acasă Actualitate Fritz, câștig în instanță și în fața lui Drăgilă, fostul director al...

Fritz, câștig în instanță și în fața lui Drăgilă, fostul director al Horticultura SA

DISTRIBUIȚI

Luni, 11 aprilie, primarul Dominic Fritz anunță o nouă victorie în instanță. De această dată, useristul a avut câștig de cauză în dosarul deschis de foștii membri ai consiliului de administrație (CA) al Horticultura SA, schimbați în noiembrie. Inclusiv fostul director Andrei Drăgilă reclama o ilegalitate. Pe 4 aprilie, Tribunalul Timiș a respins cererea de chemare în judecată, decizie care poate fi atacată timp de 30 de zile.

„Instanța ne-a dat câștig de cauză și a decis că schimbarea Consiliului de Administrație al Horticultura s-a făcut legal. Fostul Consiliu de Administrație al Horticultura, o societate cu foarte multe probleme, a depus, la finele anului trecut o acțiune în instanță. Membrii acestuia erau nemulțumiți că am considerat că nu mai putem continua așa. Și nu cu ei”, explică luni, 11 aprilie, primarul Dominic Fritz.

În ceea ce privește schimbarea directorului, conducerea primăriei acuza „grave abateri de la atribuțiile de serviciu, abateri care au avut efecte negative asupra modului de întreținere al zonele verzi și al parcurilor din zona centrală și care au adus prejudicii semnificative bunei funcționări societății pe care a condus-o”. Mai mult sau mai puțin, aceleași critici erau adresate și foștilor membri din CA.

Luni, Fritz reia aceleași idei: „Ceea ce a văzut un oraș întreg – spații verzi abandonate, lipsa de implicare în crearea de noi zone verzi, bani risipiți pe amenajări îndoielnice, neimplicarea specialiștilor în îngrijirea patrimoniului verde al orașului – nu a văzut conducerea societății. Așa că ne-am asumat revocarea membrilor din consiliu și, ulterior, demiterea directorului”.

În final, Fritz lansează și atacuri cu tentă politică: „Cârdășia politică face ca orice pas de reformă pe care îl facem să întâmpine o rezistență agresivă, pentru că tăiem accesul la resurse și oprim risipa banilor publici. Faptul că deranjăm îmi arată că suntem pe drumul cel bun. Acum avem un consiliu nou și un nou director interimar, care au început să facă ordine, la propriu. Horticultura va fi din nou societatea care ne va face mândri de orașul florilor, indiferent cu cât de multe procese vor încerca să ne oprească”.

Vă amintim că, în noiembrie, au fost numiți pentru patru ani în CA următorii membri: Gabriela Ioana Gunter, Anca Elena Megan, Letiția Alexandra Mălăieș, Rudolf Graef, Ioan Alexandru Mateuț, Ioan Viorel Neșcu și Dana Raluca Dobrescu. La acel moment, viceprimarul liberal Cosmin Tabără vorbea de înțelegeri pe ascuns între useriști și Raul Ambruș: useriștii se alegeau cu votul decisiv pentru creșterea tarifului la gigacalorie; Ambruș își putea pune apropiații în CA. Ulterior, în ianuarie, noul consiliu de administrație la demis pe Drăgilă și a fost adus în locul său, pentru cel puțin patru luni, Lucian Dan Rusu.

Comentarii

comentarii