Acasă Actualitate Fritz îi dă replică lui Nica: „Am jucat mereu cu cărțile pe...

Fritz îi dă replică lui Nica: „Am jucat mereu cu cărțile pe față”

DISTRIBUIȚI

Vineri seară, Dominic Fritz, prin intermediul paginii sale de Facebook, îi răspunde lui Alin Nica, la acuzațiile aduse cu doar câteva ore înainte, la conferința de presă a PNL Timiș. Președintele CJT îi reproșa primarului Timișoarei că s-a grăbit să convoace Consiliul Local Timișoara, în condițiile în care încă nu s-au finalizat negocierile pentru guvernarea locală dintre PNL și USR PLUS, tratative care includ și numele viitorilor viceprimari ai Timișoarei și vicepreședinți ai Consiliului Județean Timiș.

Anunțul primăriei referitor la prima ședință a noului Consiliu Local menționa și faptul că ultimii doi consilieri locali, Cosmin Tabără (PNL) și Radu Țoancă (PSD) își vor depune jurămintele, aceștia devenind supleanți după retragerile lui Cătălin Iapă și, respectiv, Sorin Ionescu. Până la jurământul acestora, nu puteau fi aleși viceprimarii.

„Alin Nica a început să mă atace prin presă și pe Facebook, deși conveniserăm că ne abținem de la declarații publice până la încheierea negocierilor. Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărțile pe față, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni”, începe Fritz.

Viceprimarii, consideră acesta, sunt necesari în lupta împotriva COVID-19, în condițiile în care Timișoara raportează foarte multe cazuri. În plus, primarul menționează și alte roluri ale acestora în administrația locală:

„E complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele doua săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitala Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege”.

Fritz spune, astfel, despre președintele CJT că își lasă cuvintele influențate de campania electorală pentru alegerile parlamentare, folosindu-se de „artificii politicianiste”. În plus, edilul-șef amintește că discuțiile pentru soluționarea majorităților mereu s-au dus în jurul ideii că PNL și USR PLUS vor avea câte un viceprimar la Timișoara și un vicepreședinte la CJT. Restul mesajului lui Fritz:

„Miercuri după-amiază ne-am întâlnit cu PNL să continuăm negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile. Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS – PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor.

Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ.

Înțeleg că e campanie electorală pentru parlament. Dar localele au trecut de mult. Oamenii ne-au votat și la Timișoara și la Timiș să cooperăm și să găsim soluții.

Fac un apel la responsabilitate din partea tuturor consilierilor aleși în Consiliul Local Timișoara, din toate partidele, PNL, PSD și Pro România, să începem să lucrăm împreună pentru ieșirea cu bine din criza asta, acum”.

Comentarii

comentarii