Acasă Administraţie Fritz, nemulțumit de cum a ieșit bulevardul Sudului. Vor fi schimbări la...

Fritz, nemulțumit de cum a ieșit bulevardul Sudului. Vor fi schimbări la pistele de biciclete, însă, probabil, nu și la linia continuă

1280
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a fost luni dimineață în inspecție pe bulevardul Sudului. Ar fi trebuit făcută recepția lucrărilor, însă edilul-șef nu este mulțumit de unele aspecte, astfel că a cerut modificări. Pistele de biciclete, prea înguste pentru două „benzi”, vor fi cu sens unic pe fiecare parte. Pe viitor, vor fi montate refugii și bănci în stațiile de transport public, de asemenea coșuri de gunoi, însă controversata linie continuă, cel mai probabil, va rămâne.

„Am discutat și cu locuitorii din zonă, pentru că și ei știu foarte bine care sunt problemele cu acest proiect. Din păcate, nu pot fi foarte mulțumit de cum a ieșit, chiar dacă am făcut numeroase ajustări, acolo unde s-a mai putut”, scrie Fritz într-o postare pe rețelele de socializare. Ar fi vorba despre mici amănunte, unele detaliate, altele nu de primar în textul său.

Cea mai mare problemă ar fi pistele de bicicletă. „Ele sunt destul de late pentru a fi unisens. De aceea vom modifica marcajele și le vom transforma în sensuri unice pe o parte și pe cealaltă a bulevardului”, spune primarul. Acesta ar fi cerut și bănci și refugii acoperite în stațiile STPT de pe această arteră. Cum acestea nu au fost prevăzute în proiectul inițial, va trebui întocmit un nou proiect. Tot pe Sudului ar urma să fie montate și o parte din noile coșuri de gunoi achiziționate de municipalitate.

Legat de carosabil, Fritz spune că a cerut Comisiei de circulație marcarea unei noi treceri de pietoni la capătul parcului, la intersecția cu Aleea Cristalului. Primarul a atins și subiectul care a provocat cele mai mari controverse pe rețele de socializare: „În ceea ce privește linia continuă care străbate tot bulevardul, aici lucrurile țin de legislație și siguranța rutieră. Am cerut să se discute și acest lucru în Comisia de circulație și să mi se prezinte toate variantele posibile”.

În finalul postării, Fritz readuce în discuție diferența de viziune dintre fosta și actuala administrație:

„Întâlnirea de azi îmi reconfirmă convingerea că detaliile sunt importante, iar pretențiile noastre trebuie să fie pe măsura banilor pe care îi cheltuim. Este extrem de important să gândim șantierele încă din stadiul de proiect cu scopul de a crește calitatea vieții celor care locuiesc în zonele pe care le modernizăm.

Vom lucra la următoarele proiecte să facem ajustările necesare astfel încât să reflecte cât mai bine viziunea actualei administrații, o viziune modernă, incluzivă, unde sunt respectați și șoferii și pietonii și bicicliștii și sunt reflectate și nevoile rezidenților”.

Comentarii

comentarii