Acasă Administraţie Fritz „nu intră în niciun fel de polemici” pe tema Timișoara 2023...

Fritz „nu intră în niciun fel de polemici” pe tema Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

849
DISTRIBUIȚI

Joi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz anunță, pe Facebook, că recent-înființatul Centru de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat un al doilea apel pentru cultură, unul în valoare de două milioane de lei. La finalul lunii mai, același Centru de Proiecte lansa primul său apel, unul în valoare totală de trei milioane de lei.

Anunțul lui Fritz vine în contextul în care, cu doar o zi în urmă, Simona Neumann, directoarea executivă a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii prezenta „ce se întâmplă cu Capitala Culturală”. Printre altele, Simona Neumann a spus că a fost constant atacată, că primăria a întârziat plata cotizației spre asociație, că Ulrich Fuchs și-a dat demisia din Consiliul Director și, la general, că asociația este în „cea mai gravă criză din ultimii opt ani”. Aceasta menționa inclusiv că echipa care se ocupă de „restartarea Timișoara 2023” a încălcat legea.

În postarea sa de joi, primarul dă, indirect, replică: „Nu voi intra în niciun fel de polemici, care nu fac decât să dăuneze misiunii noastre și imaginii Timișoarei. Ceea ce va conta, când tragem linia, este să avem în 2023 motive de sărbătoare și mândrie, iar schimbările pe care le generăm să rămână ca moștenire orașului”.

Fritz mai amintește că, pe lângă noul apel al Centrului de Proiecte, mai este în pregătire și apelul pentru programul cultural prioritar „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023˝, cu un buget de 4 milioane de lei, dar și că a fost lansat și apelul de proiecte al Consiliul Județean Timiș, în valoare de 4,5 milioane de lei. În plus, și Ministerul Culturii s-a angajat că va aloca 1,5 milioane de lei anul acesta, cu posibilitatea de majorare în anii următori.

„Toate cele trei autorități publice suntem conștiente de responsabilitățile noastre financiare, asumate încă de la început și suntem într-un dialog constant pentru îmbunătățirea legislației și bunul mers al proiectului. Ne-am angajat, cu toții, că vom investi în creativitatea timișorenilor și că vom pune istoria, valorile și cultura Timișoarei și a României în centrul atenției Europei. Contăm pe susținerea comunității și a operatorilor culturali, care sunt chiar proiectul Capitalei Culturale și îi dau viață, în fiecare zi”, spune Fritz.

Apelul Centrului de Proiecte despre care a scris Fritz a fost lansat joi, 16 iunie, și are deschisă înscrierea până pe 30 iunie. Pe 20 iulie ar trebui să fie anunțate și rezultatele finale. În total, sunt disponibili 20 de milioane de lei, iar valoarea maximă a unei finanțări nerambursabile este de 400.000 de lei. Mai multe detalii pe https://beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-2-2021-cultura/.

Comentarii

comentarii