Acasă Actualitate Fritz s-a întâlnit cu președinte Parlamentului European: Timișoara va primi vizita acesteia...

Fritz s-a întâlnit cu președinte Parlamentului European: Timișoara va primi vizita acesteia în 2023, dar s-a și angajat să doneze generatoare Ucrainei

DISTRIBUIȚI

Luni, 5 decembrie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost la Bruxelles, spune el, pentru a promova orașul în contextul deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2023, dar și pentru a discuta problema aderării României la Spațiul Schengen. Printre altele, Fritz s-a văzut și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Pe de o parte, primarul s-a angajat că Timișoara va contribui la inițiativa acesteia de donare de generatoare către Ucraina. Pe de altă parte, Metsola a promis că va vizita anul viitor Timișoara. Detaliile acestei vizite încă nu au fost stabilite.

„M-am simțit onorat de deschiderea pe care președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a arătat-o pentru Timișoara. A fost entuziasmată de cât de relevantă este povestea Timișoarei cu diversitatea și potențialul ei de inovare, în contextul actual european”, transmite primarul Dominic Fritz.

Potrivit reprezentanților primăriei, „cei doi au vorbit și despre aderarea României la zona Schengen, primarul Timișoarei susținând, din nou, faptul că e timpul ca Europa să devină una și să doboare bariera Schengen. Doamna președinte a reconfirmat poziția Parlamentului European exprimată în rezoluția adoptată în octombrie, prin care susține aderarea României și Bulgariei la zona Schengen”. La întâlnire a participat și europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR).

În cadrul întrevederii, primarul Dominic Fritz a răspuns pozitiv propunerii Robertei Metsola ca Timișoara să se alăture campaniei de solidaritate europeană „Generators of hope”, pe care Președinta Parlamentului European a inițiat-o recent. Campania își propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie, mai ales că peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în timpul războiului, lăsând 10 milioane de ucraineni fără electricitate, acum, în perioada iernii.

„Reamintim că, imediat după invazia trupelor rusești în Ucraina, Municipiul Timișoara cu sprijinul Profi a trimis la Cernăuți generatoare de curent, într-un transport umanitar”, țin să mai menționeze reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii