Acasă Actualitate Fritz: : „Timișoara are prioritate la o finanțare europeană, de aproape 63...

Fritz: : „Timișoara are prioritate la o finanțare europeană, de aproape 63 de milioane de euro, prin PNRR, pentru achiziția de mijloace de transport în comun”

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz anunță miercuri, 2 noiembrie, că Timișoara are prioritate la o finanțare europeană, prin PNRR, de 63 de milioane de euro pentru achiziționarea unor noi mijloace de transport în comun. Banii, precizează edilul, vor fi folosiți pentru a aduce în flota STPT alte troleibuze, 30 de autobuze și 17 tramvaie. De menționat ar fi că încă nu a avut loc evaluarea cererii la minister, dar „suntem primul oraș pe listă”.

„308.500.000 lei bani europeni pentru timișoreni! Asta înseamnă 8 troleibuze noi, 30 de autobuze electrice noi și 17 tramvaie noi. Acestea vor circula alături de cele pe care le cumpărăm deja: 23 de tramvaie, 44 de autobuze electrice și 25 de troleibuze. În câțiva ani, flota va fi complet innoita, traficul de mașini și poluarea vor fi reduse, iar numărul călătorilor va crește. Echipa din Primăria Timișoara s-a mișcat excelent și le mulțumesc tuturor pentru efortul depus în pregătirea acestei cereri. Urmează evaluarea cererii, dar suntem primul oraș pe listă”, precizează Fritz, într-o postare pe rețelele de socializare.

Comentarii

comentarii