Acasă Administraţie Fritz, vizitat de vicepreședintele Parlamentului maghiar. Primarul Timișoarei dorește o colaborare mai...

Fritz, vizitat de vicepreședintele Parlamentului maghiar. Primarul Timișoarei dorește o colaborare mai strânsă cu orașul Szeged

580
DISTRIBUIȚI

Cu câteva zile în urmă, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a primit vizita vicepreședintelui Parlamentului maghiar, Koloman Brenner. Din câte transmit reprezentanții primăriei, cei doi ar fi discutat despre valorificarea caracterului multicultural al orașului și despre sprijinirea comunităților etnice.

„Acest sprijin se reflectă prin finanțarea din bugetul local a școlilor cu predare în mai multe limbi, a lăcașelor de cult și a teatrului de stat maghiar și german. Primarul a evidențiat că Timișoara poate fi un ambasador al bunei conviețuiri interetnice și că dorește să strângă relația cu orașul Szeged”, mai transmit reprezentanții municipalității.

În cadrul întâlnirii au mai fost discutate aspecte precum deschiderea orașului pentru investitori maghiari, revigorarea turismului și nevoia infrastructurii ce leagă Timișoara de Ungaria, precum și despre rolul Consiliului Consultativ al Minorităților Naționale în implicarea comunității maghiare.

Comentarii

comentarii