Acasă Actualitate Fritz vrea să-l dea afară pe Nasleu de la conducerea Piețe SA,...

Fritz vrea să-l dea afară pe Nasleu de la conducerea Piețe SA, după incendiul de la Piața 700

420
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a deplasat sâmbătă după-amiază, împreună cu viceprimarul Cosmin Tabără, la Piața 700, unde în noaptea anterioară a pornit un incendiu. De vină pentru producerea acestuia a fost o instalație electrică. Edilul-șef al urbei de pe Bega a și găsit vinovatul pentru această situația: Ioan Nasleu, directorul Piețe SA. Acum, primarul va cere consiliului de administrație a companiei să-l demită pe acesta.

„La 2 și jumătate am fost informat de domnul inspector-șef ISU de acest incendiu, iar azi-dimineață l-am informat și pe domnul viceprimar Cosmin Tabără și ne-am decis să venim aici. Au fost cam 200 de metri pătrați distruși de foc. Verificările încă sunt în curs, dar este clar că instalația a fost de vină”, au fost primele declarații ale lui Fritz.

Deși, conform ISU, clădirea, fiind una mai veche, nu avea nevoie de aviz, primarul consideră că oricum ar fi trebuit luate toate măsurile pentru evitarea unor astfel de incidente. Pe lângă ancheta ISU, Fritz vrea ca și primăria să realizeze „o anchetă serioasă, pentru a vedea, pe deoparte, ce s-a întâmplat și, pe de alta, ce putem face să evităm astfel de incendii”. În plus, vor fi verificate, împreună cu ISU, și celelalte piețe din municipiu.

„Pentru mine, acest incendiu nu este doar un accident, ci și un simbol al incompetenței cu care a fost condusă societatea Piețe SA, un simbol al incompetenței grotești cu care s-a înconjurat domnul Robu. Eu voi cere consiliului de administrație să facă o ședință de urgență și să-l demită pe domnul Nasleu”, a mai adăugat Fritz.

Primarul a spus că problemele cu actualul director nu sunt doar cele legate de întreținerea piețelor. Fritz a invocat și situația financiară din ultimii ani a societății: dacă în 2018 era pe profit, în 2019 a avut pierderi de 1,2 milioane de lei, iar în 2020, de peste 2 milioane de lei.

„Este nevoie de profesionalism și un nou început la Piețe SA. Această zonă, Piața 700, bineînțeles, trebuie să fie în mijlocul unei noi strategii pentru piețele Timișoarei. Încă o dată: avem nevoie de profesionalism și să terminăm cu acest amatorism bizar pe care l-am văzut la Piețe SA”, a ținut să adauge edilul.

Vina lui Nasleu, a răspuns primarul unei întrebări, este evidentă. „Piețele nu sunt așa cum trebuie, că altfel nu s-ar fi întâmplat acest incendiu. Este evident că piețele, în momentul în care au început să înregistreze pierderi, nu mai au capacitatea să investească așa cum trebuie. Pentru asta este nevoie de un management profesionist, nu de un fost nu-știu-ce să fie pus în astfel de poziții de conducere. (…) Acuzația de management defectuos se vede în cifre și în fapte”, a conchis Fritz.

UPDATE: „În ceea ce îi privește pe comercianții care își desfășurau activitatea în hala de flori din Piața 700, prioritatea administrației este ca aceștia să își continue activitatea neîntrerupt în această perioadă în condiții de siguranță. Vor fi mutați temporar în zona de legume-fructe. Conducerea Primăriei Timișoara acordă o atenție deosebită acestei zonei centrale, atât de neglijată de fostele administrații, care nu au reușit să o asaneze și va pregăti un proiect de revigorare a zonei pe care îl va prezenta public imediat ce acesta va fi finalizat”, au mai transmis reprezentanții primăriei. 

 

Comentarii

comentarii