Acasă Cultura Fuckup Nights vol. 13, chiar de Haloween, cu Tudor Crețu, Mircea Dragu...

Fuckup Nights vol. 13, chiar de Haloween, cu Tudor Crețu, Mircea Dragu și Lucian Turcu, la Timișoara

948
DISTRIBUIȚI

Să privești eșecul ca pe o lecție de viață – asta da atitudine de Fuckup Nights! Al treilea Fuckup Wizard care se alătură, în 31 octombrie, de la ora 19.00, chiar de Haloween 2019, ediției Fuckup Nights Timișoara vol. 13 – serilor dedicate celebrării eșecului – este scriitorul și jurnalistul timișorean Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș.

El vine la Fuckup Nights de la Ambasada Timișoara să își împărtășească momentele de cumpănă pe care le-a întâmpinat în activitatea profesională.

Considerat unul dintre cei mai buni scriitori ai generației sale, Tudor a absolvit Facultatea de Litere, Filosofie și Istorie a Universității de Vest din Timișoara și este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Director al Bibliotecii Județene Timiș “Sorin Titel”, Tudor și-a făcut un scop din a crea cultură, nu doar de a gestiona-o. Modurile neconvenționale și unice prin care promovează cultura în comunitate sunt apreciate la nivel național și internațional.

Pasionat și de televiziune, Tudor a colaborat cu posturile de Analog TV și TVR Timișoara. La Analog TV a moderat, în 2008, emisiunile Clasa paralelă și Am greșit, cea din urmă fiind un fel de Fuckup Nights, în care invitații erau provocați să vorbească deschis fix despre lucrurile care nu funcționează.

”Da, am pus la cale o întâlnire de Haloween, în care să invocăm spiritele eșecurilor care ne bântuie existența, să le demonstrăm că nu ne sperie și să le îmblânzim prin fun și curaj. Vom avea alături de noi adevărați Fuckup Wizards, care ne vor dezvălui rețetele poțiunilor cu care au reușit să înfrângă teama de eșec”, este mesajul organizatorilor.

Este vorba de psihologul Mircea Dragu, de la Centrul DMC – Psihoterapie și Educație Complementară.
Barmanul profesionist Lucian Turcu – creatorul Cabinet 3.
Scriitorul Tudor Crețu – directorul Bibliotecii Județene Timiș “Sorin Titel”.

Un adevărat Fuckup Wizard e cel care combină cu măiestrie studiul cu pasiunea, știința și simțirea, în așa fel încât recompensează fiecare experiență, chiar și neplăcută, cu un simplu… zâmbet. Greșelile pot fi corecte, spune Mircea Dragu.

Mircea este psiholog, instructor de arte marțiale, iubește teatrul, fotografia, muzica rock și jazz. E genul de om care mișcă lucrurile în comunitate și care a creat comunități.

Mircea e gata să ne dezvăluie rețetele poțiunilor cu care a reușit să înfrângă fricile și nesiguranța și cum a ajuns la concluzia că înfrângerile în sport sau în viață sunt cele care au valoare, iar abilitatea de a renunța e cel puțin la fel de importantă, în anumite contexte, ca cea de a merge mai departe.

Lucian Turcu, brașoveanul care a deschis la Timișoara Cabinet 3, un cocktail bar în care oaspeții sunt invitați să se răsfețe cu o băutură făcută altfel și în care li se promite o experiență de neuitat.

Visul lui Lucian este să schimbe în mod pozitiv industria ospitalității din România, iar pentru asta a studiat ani și ani, prezent pe podiumurile multor competiții naționale și internaționale de anvergură, astfel încât a ajuns barman profesionist, trainer, bar expert și, ulterior, brand ambassador în România pentru mai multe mărci celebre. Multă muncă, îndârjire și pasiune. Dar și multe uși închise la care, de fiecare dată, Lucian a găsit câte o cheie. Mai devreme sau mai târziu.

Mișcarea Fuckup Nights a început în 2012, în Mexico City. Câțiva prieteni au început să povestească lucruri nasoale care li s-au întâmplat și le-a făcut plăcere să își asculte experiențele. Chiar au tras concluzii extrem de utile. Au repetat întâlnirea, dar cu mai mulți prieteni. Și, ghici ce? Și celorlalți le-a plăcut, s-au simţit bine și au considerat că este extraordinar să vorbească despre eșec.

Pentru că nu doar succesul este motiv de poveste. Acum, Fuckup Nights este o mișcare internațională care povestește, chestionează și, în final, sărbătorește eșecul.

Comentarii

comentarii