Acasă Actualitate Funcționarul incomod Mirela Toc, chemată pe 28 mai în fața Comisiei de...

Funcționarul incomod Mirela Toc, chemată pe 28 mai în fața Comisiei de Disciplină a Primăriei Timișoara, după două amânări consecutive

DISTRIBUIȚI

Deși trebuia să ajungă pentru a doua oară în fața Comisiei de Disciplină a Primăriei Timișoara pe 12 mai, Mirela Toc, funcționara care de aproape doi ani de zile lansează acuzații la adresa lui Nicolae Robu, a avut parte de o nou amânare, pentru data de 28 mai. Aceasta este cercetată pentru niște presupuse abateri raportate chiar de edilul-șef, în decembrie 2019.

În această speță, prima întrevedere cu Comisia de Disciplină a avut loc pe 10 februarie, când doar a primit înștiințarea cu plângerea formulată de Robu și documentele care ar încrimina-o. Conform primarului, care spune că a fost sesizat de Cătălin Iapă, la acea vreme consilieri personal, Mirela Toc ar fi folosit computerul de serviciu în scop personal pentru 52 de ore și 30 de minute în luna decembrie 2019, în loc să își îndeplinească îndatoririle din fișa postului. Funcționara a sesizat faptul că, în acel raport, ar apărea altă adresă IP decât cea a calculatorului său.

A doua prezență în fața Comisiei ar fi trebuit să aibă loc pe 18 februarie. Din cauza unei adrese făcute Lucian Serdean, un apropiat al funcționarei, în legătură cu modul de desfășurare al evenimentelor, aceasta a fost amânată pentru o dată „care urmează să fie comunicată ulterior”. În acel moment, Mirela Toc credea că „a scăpat” de acuzații, după ce în 2016 o colegă a pățit la fel, „tot așa i-au scris, dar nu au mai continuat cercetările”, declarând, la acel moment, funcționara.

Totuși, în data de 5 mai a primit o nouă înștiințare din partea Comisiei de Disciplină. Pe 12 mai ar fi trebuit să vină cu întâmpinarea la acuzațiile care i s-au adus. Invocând starea de urgență și pericolul ridicat de pandemia de COVID-19, funcționara a cerut o amânare, și a și primit-o, fiind chemată, cu dată stabilită, în acest caz, pentru 28 mai.

„Domnul primar Nicolae Robu, «ultracorect», trimis în judecată de către DNA, amendat de către ISC de 5 ori între 2016 și 2019, prin intermediul membrilor comisiei de disciplină, vrea să mă destituie din funcția publică. În data de 28.05.2020, ora 11 sunt convocată, în vederea audierii de către membrii comisiei de disciplina, care au fost amendați de către ISC, (n.r., ar urma să fie) dați în judecată de către primărie”, ne-a transmis aceasta, pe 20 mai.

Comentarii

comentarii