Acasă Eveniment Fundaţa „Pentru Voi” Timişoara şi Institutul pentru Politici Publice cer ratificarea Convenţia...

Fundaţa „Pentru Voi” Timişoara şi Institutul pentru Politici Publice cer ratificarea Convenţia ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi

450
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, 3 decembrie,
Fundaţa „Pentru Voi” Timişoara şi Institutul pentru Politici Publice (IPP)
cer Parlamentului României să ratifice Convenţia ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi, la începutul viitoarei sesiuni parlamentare, recent ratificată de către Uniunea Europeană. „După 20 de ani de reforme succesive, mai puţin de 2% dintre persoanele cu dizabilităţi intelectuale au acces la servicii sociale comunitare şi mai puţin de 1% sunt angajate în muncă. În spatele statisticilor sunt destine condamnate la izolare, sunt familii sacrificate. Facem un apel la viitorul Guvern al României şi la Parlamentul României să acţioneze pentru a curma drama persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi a familiilor lor. După o viaţă de sacrificiu, părinţii persoanelor cu dizabilităţi cer statului român dreptul la demnitate şi la o viaţă decentă pentru copiii lor. Un prim pas necesar este ratificarea Convenţiei Naţiunilor Unite”, a declarat Laila Onu (foto), directorul Fundaţiei „Pentru Voi”.
„Astăzi, în prag de alegeri prezidenţiale, considerăm că autorităţile statului – puterea legislativă şi cea executivă – au atât o datorie legală, cât şi una morală de a pune în practică principiile Convenţiei ONU”, susţine Violeta Alexandru, directorul IPP. Convenţia ONU este semnată de 143 de ţări şi 74 au ratificat-o de la intrarea în vigoare, în luna mai 2008. În calitate de ţară semnatară, România are datoria de a finaliza acest proces pentru a determina cu adevărat o reformă în ceea ce priveşte crearea unui mediu de viaţă adecvat pentru persoanele cu dizabilităţi.

Comentarii

comentarii