Acasă Actualitate Fundaţia „Pentru Voi” înscrie Timişoara în lista marilor metropole ale lumii prin...

Fundaţia „Pentru Voi” înscrie Timişoara în lista marilor metropole ale lumii prin “Light it up blue”.

432
DISTRIBUIȚI

Fundaţia „Pentru Voi” înscrie Timişoara în lista marilor metropole ale lumii care marchează, în 2 aprilie, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prin acţiunea Light it up blue. „Cu acest prilej invităm toţi cetăţenii Timişoarei să se alăture acţiunilor de conştientizare a autismului, care se vor organiza sâmbătă, 2 aprilie, între orele 19 – 21, în faţa Operei Române Timişoara. Vom începe la ora 19 prin organizarea unui marş al autismului, vom face pictură pe faţă şi un atelier de pictură colectivă în albastru, vom lansa în aer 100 de baloane albastre, iar, de la ora 20 vom ilumina în albastru faţada Operei Române”, a declarat Laila Onu, director Fundaţia „Pentru Voi”.

Marş al autismului

 Clubul Poli Timişoara va sprijini campania prin afişarea pe panoul electronic din timpul meciului Poli-Steaua a unor informaţii despre Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, precum şi amplasarea pe stadion a unui banner al Fundaţiei „Pentru Voi”.
Albastru este culoarea aleasă de organizaţii din întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra autismului. În serile de 1 şi 2 aprilie mai multe clădiri din lume vor fi iluminate în albastru, printre care  Empire State Building din New York, Turnul CN din Canada, Cascada Niagara, Palatul Parlamentului din Budapesta. Nouă oraşe din România s-au alăturat campaniei şi iluminează clădiri importante precum Palatul Parlamentului din Bucureşti, Casa Sfatului din Braşov şi Teatrul Naţional din Cluj.

1 din 110 copii suferă de autism

 Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care afectează abilităţile de comunicare şi socializare. 1 din 110 copii (1 din 70 băieţi) sunt diagnosticaţi cu autism; anual, sunt diagnosticaţi mai mulţi copii cu autism decât cu diabet, cancer sau SIDA; aproximativ 67 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de autism; nu se cunoaşte cauza; nu se vindecă şi durează întreaga viaţă. În România nu există o statistică exactă în ce priveşte numărul de persoane cu autism, iar după vârsta de 18 ani diagnosticul de „autism” dispare conform legislaţiei în vigoare. Finanţatorul evenimentului este Fundaţia Vodafone România, iar organizarea se face cu sprijinul companiei Elba Timişoara, Operei Române, Primăriei Timişoara, RATT, Fabrica de Nori, Event’s solution, UniVops, Monica Izvănariu şi Cristian Pall. Parteneri media: ZIUA de Vest, TVT’89, Ora de Timiş, Roportal, TimisOnline, TimişExpres.
 

Comentarii

comentarii