Acasă Sănătate Fundaţia CardioPrevent Timişoara: “Cheia unei alimentaţii sănătoase este moderaţia!”

Fundaţia CardioPrevent Timişoara: “Cheia unei alimentaţii sănătoase este moderaţia!”

DISTRIBUIȚI

mancareFundaţia CardioPrevent Timişoara, director prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Clubului Rotary, atrage atenţia că cheia unei alimentaţii sănătoase este moderaţia.
“Atunci când se gândesc la alimentaţie, oamenii aleg totul sau nimic, dar elementul fundamental pentru o dietă sănătoasă este moderaţia. Contrar unora dintre diete, aveţi nevoie de un echilibru între carbohidraţi, proteine, grăsimi, fibre, vitamine, minerale, pentru a va menţine corpul sănătos. Nu vă gândiţi că unele alimente trebuie complet excluse. Este firesc că atunci când tăiaţi de pe lista nutritională anumite alimente, să doriţi să le consumaţi şi mai mult”, spun specialiştii fundaţiei.
Moderaţia înseamnă un consum redus de alimente, de aceea atunci când alegem porţiile acestea trebuie să fie mici.
“Gândiţi-va la porţii mici. Dimensiunile de servire sunt din ce în ce mai mari, în special în restaurante. Când luaţi masa în oraş, alegeţi supele în locul unui antreu şi nu comandaţi nimic ce este servit în cantităţi mari. Acasă folosiţi farfurii mai mici, gândiţi servirea mâncărurilor în porţii realiste şi începeţi cu porţii mici. Elementele vizuale pot ajuta la porţionarea mâncărurilor – veţi servi carne, pește, sau carne de pui care nu ar trebui să depăşească mărimea unui pachet de cărţi de joc”, mai atrage atenţia Fundaţia CardioPrevent Timişoara.

Comentarii

comentarii