Acasă Actualitate Fundaţia Pentru Voi Timişoara mulţumeşte presei pentru sprijinul acordat în 2015

Fundaţia Pentru Voi Timişoara mulţumeşte presei pentru sprijinul acordat în 2015

DISTRIBUIȚI

Se apropie sfârşitul de an şi vine şi momentul bilanţului. De aceea, cu acest prilej, Laila Onu, directorul Fundaţiei Pentru Voi Timişoara, vrea să mulţumească presei pentru puternicul sprijin oferit în 2015.  
„Vă mulțumesc, în numele meu personal și al Fundației ”Pentru Voi”, pentru modul impecabil în care  ați manifestat rolul vostru în comunitatea noastră, din punct de vedere al   promovării informațiilor  pe care noi le-am diseminat. Informațiile legate de persoanele cu dizabilități,  de integrarea lor pe piața muncii,  dar și susținerea pe care acestea, în general, o au ( sau nu o au!), în funcție de interacțiunile sociale, proiecte, oameni,  instituții,  sunt  deosebit de importante. Mass-media sunt vectorul de informare, dar și de formare al  opiniilor și convingerilor privind problematica socială, umană. Timișoara este, din nou, deschizător de drumuri în ceea ce privește implicarea în modificări legislative, dar și în aplicarea lor imediată, referitoare la integrarea persoanelor cu dizabilități”, este mesajul Lailei Onu.
În România, statisticile MMFPSPV la 30 iunie 2015 arată că la nivelul țării există un total de 752.931 persoane cu dizabilități, din care 110.248 adulți cu handicap mental, reprezentând un important capital cu potențial de dezvoltare și integrare în comunitate și pe piața muncii.

În județul Timiș sunt 24.346 persoane cu handicap, însă doar 1499 din acestea sunt angajate în muncă. În ceea ce privește persoanele cu dizabilități mentale, doar 62 sunt angajate în muncă în tot județul Timiș, 38 din acestea fiind angajate în unitățile protejate ale Fundația Pentru Voi, iar 12 pe piața liberă a muncii cu sprijinul serviciului de angajare în muncă sprijinită al Fundaței Pentru Voi.

Deși în județul Timiș sunt alte 28 de unități protejate, ele angajează doar 12 persoane cu dizabilități intelectuale.

“Referindu-ne la persoanele cu dizabilități intelectuale, această situație dramatică se regăsește și la nivel național, procentul de angajare se situează mult sub 1% din total, persoanele cu dizabilități intelectuale (0.71%, respectiv 791 persoane) fiind grupul cel mai vulnerabil pe piața muncii”, spune Laila.
În Timișoara, prin Fundația ”Pentru Voi”, 200 de persoane cu dizabilități beneficiază de  program organizat, în afara familiilor, dintre care, o parte, chiar în locuințele protejate, create de fundație, cu  suportul  unor sponsori, dar și prin proiecte de finanțare.  
„Implicarea comunității este dovada schimbării mentalității într-o țară, care făcea, în urmă de 26 de ani, un secret, din  situația persoanelor cu dizabilități. Suportul mediatic pe care-l acordați promovării  problematicii  de profil este, pentru noi, nu doar  o susținere morală, dar și un vector pentru schimbarea mentalităților”, a mai subliniat Laila Onu, directorul Fundației ” Pentru Voi” Timișoara.

Comentarii

comentarii