Acasă Actualitate Fundația Speranța invită angajatorii la o dezbatere, privind integrarea persoanelor cu dizabilități...

Fundația Speranța invită angajatorii la o dezbatere, privind integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii

DISTRIBUIȚI

În data de 19.05, orele 11:00 – 13:30, fundația de abilitare Speranța, prin serviciul UnLoc, invită angajatorii din Timișoara și zonele limitrofe la o sesiune de informare și dezbatere privind integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Întâlnirea va avea loc în Timișoara la AMBASADA, sala Flex, din splaiul Peneș Curcanul nr 4-5.

Întâlnirea face parte din proiectul “Împreună pe piața muncii”, proiect sprijinit parțial de fundația United Way România, și are ca scop aducerea la aceeași masă a angajatorilor cu persoanele cu dizabilități care deja sunt active pe piața muncii.

În cadrul întâlnirii vom discuta despre integrarea celor cu dizabilități pe piața muncii și avantajele pe care această integrare le aduce lor, prin transformarea din recipienți pasivi de prestații sociale în cetățeni activi (care direcționează inclusiv 3.5% din impozitul pe venit serviciului UnLoc, care îi sprijină, la fel cum o face orice alt cetățean responsabil), angajatorilor și comunității în general.

Se va discuta și despre prevederile legii 448 / 2016, care reglementează, pentru firmele cu peste 50 de angajați, fie angajarea directă, fie susținerea indirectă a acestui demers, prin colaborări cu unități protejate autorizate.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități cu trecut instituțional sau în risc de instituționalizare și asigurarea participării lor în comunitate (prin formare, informare, sprijin) și pe piața muncii (calificare, sprijin în găsirea și păstrarea unui loc de muncă), cu implicarea profesioniștilor din domeniu, a angajatorilor și a comunității locale.

Proiectul sprijină și crearea unei forțe de muncă diverse pe piața muncii, prin oferirea unor servicii de sprijin angajatorilor, care să vină mai ușor în întâmpinarea nevoilor de adaptări rezonabile la locul de muncă de care unele persoane cu dizabilități ar avea nevoie.

În cadrul proiectului, 50 de persoane cu dizabilități vor beneficia de traininguri și workshopuri privind modalitățile de integrare pe piața muncii: găsirea unui loc de muncă, scrierea unui CV, prezentarea la un interviu, relaționarea eficientă cu colegii.

20 de persoane cu dizabilități vor fi ulterior sprijinite individual în găsirea și păstrarea unui loc de muncă (prin acompaniament în perioada de acomodare, facilitarea dezvoltării unor relații eficiente cu colegii și angajatorii, medierea eventualelor neînțelegeri).

Informații: Ildiko Sperlea, ildiko@unloc.eu.

Fundația de Abilitare Speranța (FAS) este o organizație nonguvernamentală, furnizor acreditat de servicii sociale, cu 30 de ani de experiență în sprijinul persoanelor cu dizabilități și al familiilor lor, contribuind la incluziunea lor socială și la creșterea calității vieții lor, precum și la schimbarea atitudinii și mentalității față de acestea.

Începând cu 2019, prin programul UnLoc, oferă servicii sociale licențiate (echipă mobilă, locuințe protejate, centru pentru viață independentă) în sprijinul adulților cu diferite tipuri de dizabilități, instituționalizați sau în risc de (re)instituționalizare.

UnLoc promovează traiul independent, în comunitate, ca un drept fundamental al omului și alternativă la instituționalizare. Scopul UnLoc: îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități și asigurarea participării lor în comunitate și pe piața muncii.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii