Acasă Actualitate Funeriu – clasic în viaţă, la Timişoara

Funeriu – clasic în viaţă, la Timişoara

311
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educaţiei s-a fâstâcit şi nu a vrut să vorbească…
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a avut parte de o primire peste aşteptări, la Timişoara. El a fost prezent, duminică, la deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Chimie din capitala Banatului. Cei mai buni 400 de chimişti din ţară se vor duela timp de două zile la Timişoara. Deschiderea olimpiadei a avut un pic din toate: majorete şi lumini portocalii, elogii ministeriale şi personalităţi ce au ţinut să-şi dezvăluie secretele. Inspectorul general şcolar de Timiş, Marin Popescu, i-a şocat pe toţi. Asta după ce a citat din discursurile ministrului Funeriu…
Funeriu: „România duce cel mai mult lipsă de normalitate”
Inspectorul şcolar general de Timiş, Marin Popescu, a citat din vorbele oaspetelui de onoare. „«Să fiţi generoşi cu România viitorului. Voi, cei care sunteţi aici, care reprezentaţi România şi care împreună cu profesorii dumneavoastră veţi reuşi să realizaţi mult mai mult». Am citat din discursul de deschidere al anului universitar 2010-2011, rostit la Cluj de domnul ministru Daniel Funeriu”, a spus Marin Popescu pe scenă, în deschiderea olimpiadei. Ministrul s-a fâsticit şi a simţit forţarea notei. „Nu credeam că prin acest discurs voi rămâne un clasic în viaţă”, a replicat Funeriu. Ministrul Educaţiei a vorbit puţin şi a spus şi mai puţin în cadrul vizitei de la Timişoara. El a vrut să evite orice dialog cu presa, preferând să părăsească Opera din Timişoara pe la intrarea artiştilor. „Cred că şi noi putem să fim astăzi parte a unei noi Românii. De obicei, când vorbeşti în faţa olimpicilor, toată lumea vorbeşte despre excelenţă. Eu aş vrea să vorbim despre normalitate, pentru că lucrul de care România duce cel mai mult lipsă este normalitatea”, a spus ministrul Daniel Funeriu, la Timişoara.
Două zile de lupte între eprubete
Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a recitat, duminică, din Nichita Stăneascu, în faţa celor mai străluciţi chimişti din ţară adunaţi la Opera din Timişoara. Primarul Ciuhandu a vorbit despre normalitatea la care nu s-a putut ajunge după revoluţie şi din cauze politice. Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, şi-a amintit despre copilăria lui, când vroia să se facă tractorist… una dintre marile lui nerealizări… Discursurile au fost alternate de momente artistice prezentate de majorete, elevi de la Colegiul Naţional „Ion Vidu” şi Palatul Copiilor din Timişoara. Olimpiada de chimie va începe luni, la Colegiul Naţional Bănăţean, cu proba teoretică. Marţi, elevii de clasele VIII-XII vor fi separaţi pentru proba practică, ce se va desfăşura la Liceul Grigore Moisil (clasa VIII), la Colegiul Banăţean (clasa IX), Liceul Azur (clasa X) şi Facultatea de Chimie din cadrul UPT (clasa XI-XII). Toate probele vor începe la ora 9.30. Primele rezulate vor fi afişate pe 2 februarie, când se pot depune şi contestaţiile. Pe 3 februarie are loc selecţia lotului lărgit al echipei României de chimie. Premierea câştigătorilor va avea loc pe 5 februarie. 15 elevi din Timiş participă la întrecerea celor mai buni chimişti din România.

 

Comentarii

comentarii