Acasă Economic GAL Freidorf Timișoara investește 1,3 milioane de lei în sprijinul cetățenilor aflați...

GAL Freidorf Timișoara investește 1,3 milioane de lei în sprijinul cetățenilor aflați în risc de sărăcie

DISTRIBUIȚI

GAL Freidorf Timișoara anunță începerea implementării proiectului Furnizarea de servicii medicale în teritoriul SDL GAL Freidorf, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în valoare de 1,323,331.22 lei.

Proiectul se desfășoară, în perioada septembrie 2021 – octombrie 2023, și oferă asistență medicală cardiovasculară, integrarea grupului țintă în sistemul medical la nivel local și educarea și sensibilizarea grupului țintă la problemele de sănătate pentru 1.200 de persoane care au domiciliul în teritoriul SDL al GAL Freidorf și sunt persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (persoane cu dizabilități, persoanele aparținând minorității roma, persoanele care se confrunta cu un grad ridicat de deprivare materială severă).

Persoanele interesate de a beneficia de serviciile oferite prin aceste proiecte trebuie să se înregistreze în grupurile țintă aferente fiecărui proiect. Pentru detalii și înscriere pot contacta GAL Freidorf la sediul asociației str. Tudor Vladimirescu nr. 25, cam. 8, telefon 0256 702745, pagina de Facebook Asociatia GAL Freidorf, pe site-ul Asociației www.galfreidorf.ro secțiunea Contact, sau prin completarea chestionarului privind accederea în grupurile țintă din secțiunea Chestionare.

De asemenea Gal Freidorf anunță semnarea contractelor de finanțare pentru proiectul Învață să reușești! – servicii integrate în comunitate proiect ce va fi implementat de către Fundația United Way România și Școala Gimnazială nr. 15, și Pro Freidorf Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării.

Acesta va fi implementat de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Asociația Luptă Zâmbește și Trăiește. Persoanele interesate de înscrierea în grupurile țintă o pot face prin variantele enumerate mai sus.

În luna octombrie au început activitățile proiectului Sprijin pentru implementarea SDL GAL Freidorf prin acțiuni cultural-educaționale, finanțat de Primăria Timișoara prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

În cadrul acestui proiect sunt prevăzute activități de formare profesională pentru profesorii din școlile din teritoriul GAL Freidorf (de exemplu curs manager proiect, acreditat ANC), facilitarea comunității prin întâlniri cu cetațeni interesați de a intra în grupurile țintă ale proiectelor selectate de GAL, activități intercuturale prin concursuri de proiecte între clase, sportive, muzicale, premiate cu table smart/interactive, instrumente muzicale, echipamente sportive.

Comentarii

comentarii