Acasă Actualitate Gala Medica şi campania „Respectă-ţi medicul!”

Gala Medica şi campania „Respectă-ţi medicul!”

570
DISTRIBUIȚI

Medicii, instituţiile şi organizaţiile din Timişoara şi din întreaga Regiune de Vest îşi pot înscrie proiectele, în perioada 12 aprilie – 10 mai 2011, la Gala Medica, ediţia a III-a. Colegiul Medicilor din România (CMR) va organiza festivitatea de premiere la începutul lunii iunie. Cu acest prilej va fi lansată oficial campania de conştientizare – „Respectă-ţi medicul!”. Elementele de noutate al acestei ediţii sunt introducerea unei categorii inedite – „Medicul implicat”, inspirată de contextul actual, şi mici modificări, dar importante, la nivel de regulament. La această ediţie, Gala Medica trece graniţa unui eveniment contemplativ şi oferă spaţiul necesar de manifestare a acţiunilor de responsabilitate socială. „Ne-am gândit mult în contextul actual dacă ar mai trebui să organizăm Gala Medica. Mulţi ar spune că nu este cel mai bun moment pentru astfel de evenimente. Dimpotrivă, este exact momentul în care trebuie să fim uniţi şi să ne premiem valorile autentice. Ca o noutate, am creat categoria „Medicul implicat”, pentru că dorim să îi facem cunoscuţi pe acei medici anonimi care stau lângă pacienţii lor în condiţii extrem de grele şi care, în noile situaţii, s-au oferit să facă voluntariat pentru a-şi ajuta pacienţii. Îi invităm nu doar pe ei să se înscrie, dar şi pe colegii lor şi pe pacienţii lor să ne semnaleze astfel de cazuri”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să trimită un e-mail pe adresa luminita.valcea[at]cmr.ro cu numele întreg,  un CV, categoria la care doresc să participe, motivaţia pentru care o fac şi descrierea proiectului (acolo unde este cazul), articolul sau reportajul video. De asemenea, toţi cei care doresc să semnaleze un caz deosebit, fie medici, pacienţi sau organizaţii, o pot face printr-un simplu e-mail, pe aceeaşi adresă.

Categoriile sunt:
•    Cel mai bun comunicator medic
•    Medicul implicat
•    Jurnalism de sănătate (presă scrisă, audio-video, online)‏
•    Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate
•    Cea mai activă asociaţie studenţească din universităţile de medicină
•    Cel mai bun produs de finanţare pentru medici
•    Cea mai buna iniţiativă în domeniul bancar pentru medici
•    Premiu pentru inovaţie medical
•    Internet medical (cel mai activ site pentru medici în 2010, blogul anului – medici)
•    Premiul publicului

După terminarea perioadei de înscriere, juriul format din reprezentanţi ai CMR va face trei nominalizări. Acestea vor fi  postate pe site-ul gala.medicalnet.ro pentru ca publicul vizitator/cititorii să-şi poată exprima opţinile prin vot. Persoana sau proiectul care va culege cele mai multe voturi va primi premiul special al publicului. Cele trei nominalizări ce vor fi făcute la fiecare categorie vor fi prezentate atât în cadrul Galei, cât şi într-un număr special al revistei Medica, dedicat acestui eveniment.

Comentarii

comentarii