Acasă Cultura Galeria Brăteanu Timișoara organizează vernisajul expoziției „Imagini de ansamblu” a artistului Sorin...

Galeria Brăteanu Timișoara organizează vernisajul expoziției „Imagini de ansamblu” a artistului Sorin Bijan

DISTRIBUIȚI

Galeria Brăteanu Timișoara organizează, joi, 4 mai 2023, de la ora 19:30, vernisajul expoziției „Imagini de ansamblu” a artistului Sorin Bijan.

Aici și acum, în acest context vizual, loc pentru gol nu există. Pânzele sunt pictate pe întreaga lor suprafață. Schițări ale unor ființe umane apar aliniate, în valuri, vibrații, rostogoliri, și îngrămădiri.

Exercițiul desenului în cărbune îl ajută pe Sorin Bijan să observe grupurile umane, pentru a le sintetiza în schemă artistică. Ansamblul social ne arată diferite stări umane, de la singurătatea, fragilitatea și individualismul din spațiile aglomerate, până la căutări de intersecții, războiri, iar apoi colaborări, adaptări și direcții comune – explică Gabriela Robeci.

Costin Brăteanu, visual artist, mulțumește tuturor: ”Mulțumim pe această cale celor care au sprijinit acest eveniment, cramei Varvara din Silagiu şi domnului Gabriel Lungu manager al Agrotur Danubius din Gârnic. Vă aşteptăm cu drag joi, 4 mai, să îl cunoaşteți pe artist şi să descoperiți o parte din opera sa recentă, la un pahar de vin sec, natural, nefiltrat, produs şi ambalat de Solartrak s.r.l. la Silagiu”. Spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara.

 

Comentarii

comentarii