Acasă Actualitate Gândaci vii, tăvi înnegrite și produse expirate, la Pizza Hut Timișoara. Inspectorilor...

Gândaci vii, tăvi înnegrite și produse expirate, la Pizza Hut Timișoara. Inspectorilor OPC li s-a făcut rău când au intrat în bucătărie

DISTRIBUIȚI

Inspectorilor de la Protecția Consumatorului Timiș li s-a făcut rău când au intrat în bucătăria unui restaurant Pizza Hut din Timișoara. Gândaci vii, tăvi înnegrite de arsură și pline de grăsime și un număr mare de produse expirate.

Este vorba despre, la care inspectorii au descins în urma unei reclamații primite de OPC, inspectorii au verificat societatea AMERICAN RESTAURANT SYSTEM SA, respectiv restaurantul Pizza Hut din mall-ul din Calea Șagului.

„In spatiul controlat SC AMERICAN RESTAURANT SYSTEM SA – Restaurant Pizza Hut din Timisoara, Calea Sagului nr 100 – cercetare reclamatie – au fost gasite o serie de nereguli:

– în spațiul de igienizare a veselei au fost identificate produse detergent lichid pentru spălarea automată a vaselor care aveau imprimate pe ambalat dată 12/12/2022 fără a există mențiuni pe produs cu privire la termenul de valabilitate sau dată fabricației. 
–  În același spațiu, atât pe mașînă de spălat vase cât și pe paviment și în imediată apropiere a vaselor igienizate existau insecte vii ( gândaci de bucătărie) în mișcare.
– Tăvile utilizate în vederea coacerii blatului de pizza neigienizate corespunzător, păstrate unele peste altele, înnegrite de arsură și cu depuneri consistente de grăsimi întărite, resturi alimentare,
– Materii prime ( făînă, brânză, mezeluri și diverse sosuri )lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora.
– pe suprafață aluatulului preparat, depus în tavă, spre coacere, existau impurități rezultate din neigienizarea corectă a tăvii, resturi de la alte preparate,” transmite CJPC Timiș.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au amendat firma cu 15.000 de lei și au luat decizia închiderii pizzeriei până la remedierea problemele constatate.

Comentarii

comentarii