Acasă Actualitate Gândacii, la ei acasă în căminele studenţeşti din Timişoara

Gândacii, la ei acasă în căminele studenţeşti din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Studenţii de la Universitatea „Politehnica” din Timişoara sunt îngroziţi. Multe dintre căminele lor au fost invadate, peste noapte, de gândaci. Aproape toate căminele studenţeşti din Timişoara, renovate în ultimii ani, arată foarte bine la exterior, dar, dacă te încumeţi să intri în ele, lucrurile se schimbă radical. În căminele Politehnicii 19C, 20C, 21C şi 22C, gândacii sunt la ei acasă şi asta nu de ieri de azi, ci de câţiva ani, susţin studenţii cazaţi aici.

"Gândacii îşi fac culcuş în dulapurile noastre"

Studenţii cazaţi în căminele din oraş spun că s-au săturat să se trezească noaptea şi să vadă numai gândaci peste tot. Sergiu, un student în anul II la Politehnică, spune că deratizările nu au efect. "În ultima vreme au fost făcute mai multe deratizări, dar gândacii au reapărut ca ciupercile după ploaie, după fiecare deratizare făcută de administratorii căminelor. Nu o să vă vină să credeţi, dar nu mai ştim ce să facem,pentru că în toate bucătăriile şi băile există gândaci. Culmea este că, de multe ori, aceştia îşi fac culcuş chiar şi la noi în dulap”. Sebastian, coleg de cameră cu Sergiu, spune că îi este ruşine să aducă pe cineva în vizită în camera de cămin în care locuieşte, pentru că nu ştie cu ce impresie va rămâne cel care te vizitează, după ce va da nas în nas cu insectele.

„De cele mai multe ori când facem mâncare, apar şi gândacii, vă daţi seama ce poftă de mâncare mai avem după ce vedem aceste insecte dizgraţioase. Chiar nu ştiu ce soluţii se folosesc atunci când se face deratizarea, dar ştiu un singur lucru: că acestea nu au nici un efect”, spune Sebastian.

Nicolae Robu:"Se vor face deratizări până vom scăpa de aceşti gândaci"

Culmea este că nici unul dintre cei patru administratori ai căminelor studenţeşti din Complexul Studenţesc nu a putut fi contactat, pentru a oferi o explicaţie sau o soluţie în privinţa gândacilor din căminele pe care le administrează. În schimb, rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara a spus că va găsi o soluţie, cât mai curând. "Din câte ştiu eu, au fost făcute mai multe deratizări, chiar acum, când studenţii sunt în vacanţă, a fost făcută o nouă deratizare. Cel mai probabil vom continua şi cu alte deratizări, până ce vom reuşi să scăpăm de gândaci", spune rectorul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii