Acasă Cultura Gânduri către Dumnezeu

Gânduri către Dumnezeu

1085
DISTRIBUIȚI

A văzut lumina tiparului cel de-al 13-lea volum „Gânduri către Dumnezeu”, la editura TIM din Reșița, volum apărut sub egida Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, în seria „Bocșa, istorie și cultură”; nr. 54.

Volumul cuprinde creații ale elevilor premiați în cadrul celei de-a XIII-a ediție a Concursului Județean de Creații literar-artistice „Gânduri către Dumnezeu”, Bocșa, 2020.

Cartea se deschide cu o „Prefață” semnată de prof. Stela Boulescu, președintele juriului, pornind de la cuvântul cuviosului Isaia Pusticul: „Rugăciunea este lumina sufletului”; un „Argument” descrie cea de-a 13-a ediție și este semnat de inițiator și organizator, Gabriela Șerban, concursul „Gânduri către Dumnezeu” aparținând Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” și, deși într-o perioadă dificilă din pricina pandemiei, s-a desfășurat online, organizatorii insistând pe continuitatea acestui proiect de suflet devenit „brand” al orașului Bocșa.

 Cartea se încheie cu o „Postfață” semnată de Roxana Novacovici, un text frumos intitulat „Pandemia Învierii”, care completează, parcă, atmosfera în care s-a derulat această a XIII-a ediție „Gânduri către Dumnezeu”.

Cel de-al XIII-lea volum „Gânduri către Dumnezeu” adună lucrările a 61 de participanți premiați, despre care dna. prof. Stela Boulescu scrie în prefața cărții: Lucrările din acest volum sunt o hrană sufletească, prin care ni se dă puterea de a respinge răul și gândurile negative. Citindu-le și privindu-le ne simțim îmbrățișați de harul divin.” 

Potrivit tradiției, volumul a fost lansat în data de 6 decembrie, la praznicul Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor, la Biserica din Bocșa Română cu hramul „Sf. Nicolae”,  biserică păstorită de pr.drd. Silviu Ferciug.

Comentarii

comentarii