Acasă Actualitate Garda de Mediu Timiş a dat amenzi de aproape 500.000 de lei

Garda de Mediu Timiş a dat amenzi de aproape 500.000 de lei

408
DISTRIBUIȚI

În luna martie 2011, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş au efectuat 192 de controale la instituţii, organizaţii şi agenţi economici şi au aplicat 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 494.000 lei, şi 13 avertismente.

Managementul necorespunzător al deşeurilor periculoase şi nepericuloase, nedepunerea declaraţiilor lunare privind obligaţiile datorate la fondul pentru mediu, transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase fără respectarea prevederilor legale sau poluarea solului cu produse petroliere au fost cauzele pentru care au fost aplicate sancţiunile contravenţionale.

 

Marian Eperieş, prim-comisar al Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş, a declarat că, în cadrul acţiunilor de control, garda de mediu a efectuat şi 41 controale la administraţiile publice locale din judeţul Timiş, unde s-au verificat cursurile de apă de pe teritorilul administrativ al comunelor, starea de salubrizare a malurilor acestora precum şi albiile râurilor, fiind dispuse măsuri de salubrizare cu termene ferme. În tot cursul lunii martie 2011, în cadrul echipelor de control comun, s-au efectuat controale în vederea identificării cauzelor cu impact negativ asupra calităţii aerului, fiind dispuse măsuri de limitare a antrenării pulberilor în suspensie şi de respectare a legislaţiei de mediu în vigoare. “Totodată, GNM CJ Timiş efectuează controale şi ca urmare a sesizărilor primite din partea cetăţenilor, în decursul lunii martie fiind înregistrate un număr de 36 petiţii”, a spus Eperieş.

Comentarii

comentarii