Acasă Actualitate „Nu abandonaţi deşeuri pe malul apei şi în păduri!”

„Nu abandonaţi deşeuri pe malul apei şi în păduri!”

DISTRIBUIȚI

guno_pe_malul_apeiGarda de Mediu Timiş – Comisariatul Regional face apel către cetăţenii care îşi petrec weekend-ul pe malul râului Timiş sau la marginea pădurilor că protejarea mediului depinde de educaţia şi cultura fiecăruia, dar nu este corect şi legal să fie abandonate gunoaie şi resturi în natură. Pentru a fi adunate de alţii, este nevoie de efort uman şi financiar mare, de aceea timişorenii să nu se mire când se vor trezi alături cu comisarii Gărzii de Mediu, cu  reprezentanţii primăriei sau ai poliţiei, care le vor da amenzi celor care lasă gunoiul pe malul apei sau în pădure. “Se apropie Sfintele Paşte. Să fim curaţi nu numai în interior, în suflet, ci şi în exterior!
Amenzile sunt cuprinse între 200 –2.000 lei pentru persoane fizice şi între 10.000 –20.000 lei pentru persoane juridice.
Autorităţile locale au oligaţia ca în zonele în care amenajează amplasamente pentru petrecerea timpului în aer liber, să aibă panouri de informare, să verifice zona, iar cetăţenii trebuie să ştie unde sunt locurile special amenajate pentru depozitarea deşeurilor. Spun că vinovate sunt şi autorităţile locale, fiindcă nu asigură suficiente recipiente pentru colectarea deşeurilor”, a declarat Marian Eperieş, comisar regional interimar al Gărzii de Mediu Timiş.

Comentarii

comentarii