Acasă Actualitate Garda de Mediu Timiș a amendat cu 20.000 de lei firma care...

Garda de Mediu Timiș a amendat cu 20.000 de lei firma care a abandonat muntele de deșeuri în zona stadionului

DISTRIBUIȚI

Lângă stadionul Dan Păltinișanu, în spate la Nova Tim, dăinuie de multă vreme un munte de gunoaie abandonate la marginea străzii, de firmele care au lucrat la izolarea blocurilor din apropiere.

ZIUA de Vest scris de această situație, în 25 octombrie, și a atenționat Garda de Mediu Timiș, după ce grava situație, semnalată de un cetățean responsabil care și a publicat un video pe facebook.

“Mulțumim Dominic Fritz pentru o Timișoara ca-n Germania”, era mesajul adresat primarului de cel care a realizat filmul.

Atunci, Garda de Mediu Timiș a transmis că va face controale, va identifica făptașii și îi va pedepsi. Iată ce spune acum, după două săptămâni de cercetare:

“Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș a venit în sprijinul primăriei și, în zona NOVA-TIM, Sala Olimpia, a identificat depozitari de deșeuri pe domeniul public, motiv pentru care a dispus operativ, agentului economic responsabil, salubrizarea domeniului public și predarea deșeurilor către operatori economici autorizați , pentru valorificare/eliminare în condiții în care să nu afecteze mediul înconjurător și sănătatea populației. De asemenea a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei conform legiii”, a transmis Garda de Mediu Timiș.

Comentarii

comentarii